sep vr 28 Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly – uitverkocht.

City of Wesopa > Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly – uitverkocht.

AANVANG 20:30 uur ENTREE 17.50.-

GENRE:

Oud Weesper en Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Dulfer voor het eerst in het theater!

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, bijgestaan door onder anderen zangeres Kim Hoorweg en gitaarfenomeen Jerome Hol en begeleid met sappige verhalen.

De kleurrijke zanger Lead Belly heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, bijgestaan door onder anderen zangeres Kim Hoorweg en gitaarfenomeen Jerome Hol en begeleid met sappige verhalen. De onverzettelijke saxsound van Dulfer is een oerkracht net zoals de stem van Leadbelly. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan. Line-up
Kim Hoorweg (vocals); Hans Dulfer (tenor saxophone); Koen Schouten (baritone saxophone); Jerôme Hol (guitar); Bas van Lier (Hammond B3 organ); Eric Barkman (bass); Cyril Directie (drums).

Nederlands bekendste jazzlegende Hans Dulfer (1940) brengt een gloednieuw programma rond een van zijn helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. De muzikale energie van Leadbelly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal zijn altijd een bron van inspiratie geweest. Want net als Dulfer was Leadbelly een selfmade man. Deze invloedrijke en kleurrijke zanger werd bewonderd en gecoverd door onder meer Nirvana, Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan, Van Morrison en Elvis Presley. Dulfer gaat het repertoire van Leadbelly compromisloos te lijf, ook in oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. Hans Dulfer is immers een van Nederlands veelzijdigste musici, een grand old man uit de Nederlandse jazz. Soms ook een ‘grumpy old man’, want hij maakt van zijn hart geen moordkuil. Dulfer heeft altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors en Reflud, de succesvolle plaat Big Boy (1994) of met zijn huidige groepen.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in de beruchte hoerenbuurt van Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.
De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere sterke verhalen.
Bereid u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht – net zoals de stem van Lead Belly. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan.

DulferBluesLiggendRGB_Credit_Gerard_Wessel a
leadbelly_with_accordeon-credit-unknown-2
Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly - uitverkocht., 4.0 out of 5 based on 1 rating


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Muziek

oktober 2018

okt wo 31 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

okt zo 28 14:00 Janneman Robinson en Poeh
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
6 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

okt zo 28 11:15 koffieconcert: James Oesi cellosuites Bach contrabas
klassieke muziek
Hiddden Secrets
12.50, kinderen tot 12 jaar € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

okt vr 26 20:00 film
film
Nieuws
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

okt vr 26 20:30 Loek Peters: Ma
drama
Nieuws
21.50.-
VN:F [1.9.18_1163]