City of Wesopa > Zelf spelen > Eerdere Producties van jongeren

Eerdere Producties van jongeren

2018: ONBEKEND

Regie: Anne Stoop
Regie-assistent: Sem Jonkers

In ONBEKEND gingen zestien jongeren van De City Speelt gaan op zoek naar wie ze zijn, waar ze zijn en wat ze daar eigenlijk aan het doen zijn. Zijn ze man of vrouw, gelukkig of eenzaam, verliefd of depressief, levend of dood? Ze stellen vragen en wachten op antwoorden. Want vroeg of laat komen die antwoorden, dat is altijd zo geweest, en dat zal altijd zo blijven. Denken ze.

Spel: Anna Sikking, Emma Robb, Floor Kratz, Ischa van Capel, Jasmijn Soet, Joris van der Heide, Jurre Verkerk, Kaïn van Calcar,  Lilly Vergnes, Minke van der Heide, Rasmus Boogaard, Rick Tijssen, Saul van de Voorde, Tessa de Bruin,Tim Tijssen en Tinco ten Bloemendal

Techniek: Geert Feldbrugge, Beau Delahaije en Simon van Wijhe

Foto’s: Mascha Hendriks

2017: The A-ma-zing Mashed-Up Show

Regie: Anne Stoop en Simon van Wijhe

Er vond een wervelende talentenjacht plaats in Weesp, en de jongeren van De City Speelt deden allemaal een gooi naar eeuwige roem. De show draaide om uniek talent, alleen het beste van het beste was goed genoeg. De meest sublieme act en de juiste mentaliteit, wie wist de zaal en de jury in extase achter te laten?

THE A-MA-ZING MASHED-UP SHOW ging over succes, prestatiedrang en ten koste van alles de top willen bereiken. De voorstelling werd onder andere gespeeld voor eerste en tweedejaars leerlingen van het Casparus College.

 Mashed Up Show

 

2016: WALLSMixCity2016-PosterA3

 

Regie: Anne Stoop en Simon van Wijhe

In deze voorstelling werkte MixCity voor het eerst samen met video ontwerper Mark Bergwerff. Video, licht, geluid, tekst en beweging werden versmolten met elkaar. Al deze disciplines zorgde voor een wervelende beeldenstorm, waardoor je niet meer wist wat echt is en wat niet.  WALLS was een zeer succesvolle en actuele voorstelling, over mensen die op ondoordringbare muren stuiten of juist wanhopig hun eigen grenzen proberen te verdedigen.

Geven de beelden uit dit digitale tijdperk de werkelijkheid getrouw weer? Of maken ze ons onnodig bang voor de ander, bang voor degenen aan de andere kant van de muur? Gelukkig kunnen wij elk moment de stekker er uit trekken, als het ons te veel wordt. Maar wat als de beelden werkelijkheid worden en die ander plotseling voor je neus staat?
2016MixCity-6970

Fotografie: Mascha Hendriks

2015: Hamlet / Backstage

Regie: Maartje Ghijsen en Anne Stoop
Dramaturgie: Melissa Knollenburg

De jonge Hamlet worstelt met de dood van zijn vader en het nieuwe huwelijk van zijn moeder. Hamlets wereld stort in als zijn vader blijkt te zijn vermoord en zijn moeder het bed deelt met de moordenaar. De prins moet zijn vader wreken maar zit tegelijkertijd vol twijfels, wat hem drijft tot al dan niet gespeelde waanzin.

Het publiek kreeg tijdens de voorstelling zowel de voor- als de achterkant van deze jongerenproductie te zien. BACKSTAGE speelde zich af in de kleedkamer van de acteurs en actrices van MixCity, waar de onderlinge verhoudingen op scherp kwamen te staan.

foto Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden uit de deze voorstelling:

film: Reyna Veldhuis

Bekijk het filmpje met beelden uit de repetities:

film: Martine Tromp

 

2014: Friend

Regie: Maartje Ghijsen
Regie-assistentie: Anne Stoop
Choreografie: Hanke Sjamsoedin

 

Friend gaat over vriendschap in het digitale tijdperk. Onze huidige jongerengeneratie wordt ook wel de M-generatie genoemd. De “M” staat voor millennium, marketing en media. In het Engels wordt het ook wel “the Net-generation” genoemd. Deze generatie brengt een groot deel van hun tijd door in een virtuele omgeving. Een omgeving van delen, reageren en liken, waar je jezelf elk moment van de dag moet promoten. Hoe kijkt deze generatie tegen het begrip vriendschap aan?

foto: Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden uit de deze voorstelling:

film: Reyna Veldhuis

 

2013: Pas ik?

Regie: Maartje Ghijsen
Regie-assistentie: Anne Stoop
Dit seizoen gingen de jongeren in ‘Pas ik?’ op zoek naar de subcultuur waar ze zich bij thuis voelen. Geïnspireerd op het boek ‘Exactitudes’ van fotografen Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek transformeerden de spelers gedurende de voorstelling tot zoveel mogelijk subculturen. 
Een voorstelling over erbij willen horen, veel kleding en zo goed mogelijk meedoen met de rest.


foto: Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden uit de deze voorstelling:

film: Reyna Veldhuis

2012: Nu het nog kan

Regie: Lenne Koning
Vormgeving: Sanne Leufkens
Geluidsontwerp: Mark Bergwerff
Een feest ter ere van ons, de mens anno nu! Want de mens verandert snel, heel snel. Onsterfelijk worden, in 3d overal tegelijk kunnen zijn, speciale lenzen om je eigen werkelijkheid samen te stellen: het is dichterbij dan het lijkt!

foto Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden uit de deze voorstelling:

film: Reyna Veldhuis

2011: Nachtleven

Regie: Lenne Koning
Vormgeving: Sanne Leufkens
Geluidsontwerp: Mark Bergwerff
a
Dromen houden zich niet aan regels. Twijfels, vragen, verlangens en angsten komen ongelimiteerd aan bod. En jij vindt daar hoe dan ook je weg in. Hoe anders is dat wanneer je wakker bent. Vreemd. Of niet? Want bestaan die gevoelens overdag niet dan? Of komen ze alleen minder aan de oppervlakte?

foto: Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden uit de deze voorstelling:

film: Reyna Veldhuis

2010: ZAP! Een voorstelling over tijd

Regie: Lenne Koning
Tijd. Het gaat te snel of veel te langzaam. Soms lijkt hij zelfs stil te staan. Je hebt er te veel van, of juist te weinig. Te weinig tijd voor vrienden of om gewoon wat na te denken. Waar zit toch die pauzeknop op de wereld?