City of Wesopa > Zelf spelen > De City Speelt

De City Speelt


 

De City Speelt theatervoorstellingen mét en voor Weespenaren in en buiten de muren van Theater de City of Wesopa. Dit stadstheater, dat gedragen wordt door 100 bevlogen en enthousiaste vrijwilligers, vormt het kloppend hart en het thuis van De City Speelt. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen maken hier onder leiding van professionele regisseurs, muzikanten, choreografen, schrijvers en vormgevers de mooiste producties van hoog niveau. Kunstbeleving en artistieke kwaliteit staan hierbij voorop.

De City Speelt is geworteld in Weesp, haar verhalen en bewoners. De producties zijn vervlochten met wie er in de stad leeft en wat er in de stad gebeurt. Daarom spelen we niet alleen binnen de muren van de City, maar ook op locatie middenin Weesp en werken we op inspirerende wijze samen met andere Weespse organisaties.
a
Bij de City Speel je met verbeelding, fantasie, nieuwsgierigheid, overtuiging en passie
Bij de City Speel je iedere dinsdag
Bij de City Speel je met jouw eigen stem, jouw lichaam, jouw talenten en gebreken
Bij de City leer je zó te spelen dat het publiek aan je lippen hangt
 
De City Speelt nu
De City Speelt echt
De City Speelt niet zonder jou
 
De City Speelt onder leiding van regisseur Lenne Koning (rechts)

De City Speelt ook dit seizoen met professionele kunstenaars uit de praktijk

Fotografe Mascha Hendriks
Theatermakers Merijn van Beusekom, Linda Bosch, Leander Breen, Sophie van Broekhoven, Isa van Dam, Jantien Fick, Sem Jonkers, Tara Joosse, Lenne Koning, Elke Schouten, Rob Smorenberg, Anne Stoop
Geluid en video ontwerper Mark Bergwerff

De City speelde eerder met de volgende kunstenaars:

Theatermakers Simon van Wijhe, Fleur van den Berg, Wandana Biekram, Ilrish Kensenhuis en Rosa Asbreuk, Jori Hermsen, Victor Mentink, Lars Kommers (stage), Diede Daalman (stage) en Lisa de Kwant (stage)
Dramaturgen/schrijfsters Trudie Lute en Melissa Knollenburg
Componist Kees van der Meer
Theaterdocenten Renee van Beek, Johanna Biesewig, Sabrina van Halteren, Jansje Meijman, Bram Huijten, Renate Hagenouw, Priscilla Vaudelle, Nico Tillie, Vera van de Meeberg
Acteurs Micha Hulshof, Joyce Timmerman, Victor Mentink, Koen Kreulen, Ellik Bargai en Khadija Massaoudi
Vormgevers Sofie Doeland, Sanne Leufkens en Tim Vermeulen
Beeldend kunstenaars Niels de Groot-Brusse
Circus-theater regisseur Sanne Bots-de Wit
Dansdocent Rosanne Bisschop
Choreografe Hanke Sjamsjoedin
Dichter Jorgen Gario (U.N.O.M.)
Muzikant Joost van Kersbergena

De City Speelt is geworteld in Weesp door samen te werken met:

Stichting Uiteraard Uitermeer, BSO de Bovenbende, De Tafel van Weesp, Jongerencentrum Trainspotting/VersaWelzijn, Stichting Nationale Herdenkingen Weesp, Het Casparus College, Het Vechtstede College, Het Domijn, De Vrouwen van Weesp, De Jozefschool Weesp, Brede school de Kors Breijer, de van der Muelen-Vastwijkschool, Openbare basisschool De Triangel, Bejaardenhuis Oversingel, De Weesper Detaillisten Organisatie (WDO),  Horeca Weesp, Oranje Vereniging Weesp, Weesp Marketing, Weesp Gastvrij, Sport- & Cultuurdag, Museum Weesp en de Gemeente Weesp.
a

De City Speelt in een breed professioneel netwerk door samen te werken met:

Circuswerkplaats Boost (Amsterdam), Stichting Culturele Staten (Noord-Holland), Stichting Theater na de Dam (landelijk), de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Amsterdam)