City of Wesopa > Zelf spelen

Zelf spelen

De City Speelt theatervoorstellingen mét en voor Weespenaren in en buiten de muren van Theater de City of Wesopa. Dit stadstheater, dat gedragen wordt door 100 bevlogen en enthousiaste vrijwilligers, vormt het kloppend hart en het thuis van De City Speelt. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen maken hier onder leiding van professionele regisseurs, muzikanten, choreografen, schrijvers en vormgevers de mooiste producties van hoog niveau. Kunstbeleving en artistieke kwaliteit staan hierbij voorop.

a

De City Speelt is geworteld in Weesp, haar verhalen en bewoners. De producties zijn vervlochten met wie er in de stad leeft en wat er in de stad gebeurt. Daarom spelen we niet alleen binnen de muren van de City, maar ook op locatie middenin Weesp en werken we op inspirerende wijze samen met andere Weespse organisaties.
a
Bij de City Speel je met verbeelding, fantasie, nieuwsgierigheid, overtuiging en passie
Bij de City Speel je iedere dinsdag
Bij de City Speel je met jouw eigen stem, jouw lichaam, jouw talenten en gebreken
Bij de City leer je zó te spelen dat het publiek aan je lippen hangt
a
De City Speelt nu
De City Speelt echt
De City Speelt niet zonder jou

De City Speelt onder leiding van regisseurs Maartje Ghijsen en Lenne Koning

a

De City Speelt ook dit seizoen met professionele kunstenaars uit de praktijk:

Fotografe Mascha Hendriks, theatermakers Maartje Ghijsen, Victor Mentink, Anne Stoop, Elke Schouten en Simon Wijhe

De City speelde eerder met de volgende kunstenaars:

Componist Kees van der Meer, theatermakers  Ilrish Kensenhuis en Rosa Asbreuk, Jori Hermsen en schrijver Victor Mentink. Dramaturge/schrijfster Trudie Lute en Melissa Knollenburg, geluid en video ontwerper Mark Bergwerff, theaterdocenten Jansje Meijman, Bram Huijten, Renate Hagenouw, Priscilla Vaudelle, Nico Tillie, Vera van de Meeberg, acteurs Micha Hulshof, Joyce Timmerman, Victor Mentink, Koen Kreulen, Ellik Bargai en Khadija Massaoudi. vormgevers Sanne Leufkens en Tim Vermeulen, beeldend kunstenaars Niels de Groot-Brusse, circus-theater regisseur Sanne Bots-de Wit, dansdocent Rosanne Bisschop, choreografe Hanke Sjamsjoedin, dichter Jorgen Gario (U.N.O.M.), muzikant Joost van Kersbergen

a

De City Speelt is geworteld in Weesp door samen te werken met:

Jongerencentrum Trainspotting/VersaWelzijn, Stichting Nationale Herdenkingen Weesp, Het Casparus College, Het Vechtstede College, Het Domijn, De Vrouwen van Weesp, De Jozefschool Weesp, Brede school de Kors Breijer, de van der Muelen-Vastwijkschool, Openbare basisschool De Triangel, Bejaardenhuis Oversingel, De Weesper Detaillisten Organisatie (WDO),  Horeca Weesp en de Gemeente Weesp
a

De City Speelt in een breed professioneel netwerk door samen te werken met:

Circuswerkplaats Boost (amsterdam), Stichting Culturele Staten (noord-holland), Stichting Theater na de Dam (landelijk), de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (amsterdam)

Kinderen spelen in de CityBende

Jongeren spelen in MixCity

Volwassenen spelen Paleis Wesopa

Volwassenen zingen in The City Singers

Educatie

Projecten & workshops

De menulinks op deze pagina maken het navigeren d.m.v. Touch Screen op de Citywebsite makkelijker