City of Wesopa > Tafeltjes

Tafeltjes


De City Speelt is met een nieuw bijzonder project gestart genaamd:
Tafeltjes. De komende jaren zullen op verschillende moment en 10  speciaal ontworpen tafeltjes opduiken in Weesp. Het publiek neemt aan tafel plaats en zal steeds een andere theatrale ontmoeting meemaken, op plekken waar hij het niet verwacht! Elke editie heeft een ander thema en wordt uitgevoerd door andere spelers.

Theatervormgeefster Sanne Leufkens ontwierpt de tafels en voor de uitvoering werken we samen met het Domijn, Houthandel Vechtstreek, Multinal Group en Optima Staaltechniek uit Weesp.

Tafeltjes is een project waarin we kunst maken met spelers met meer of minder ervaring, van allerlei leeftijden en achtergronden uit Weesp en omstreken. Daarnaast werken we met veel verschillende Weespse organisaties samen, waardoor Tafeltjes middenin- en samen mét Weesp gemaakt wordt!

Ook is het plan om Tafeltjes in gemeentes in de buurt te spelen. Zodat deze installatie niet alleen lokaal maar ook regionaal te zien zal zijn.

a

Tafeltjes – over de Liefde

De eerste editie speelde 30 maart 2014 tijdens koopzondag, in winkels, op straat en in de etalages. Deze 1e editie ging over de liefde en werd gespeeld door muzikanten en spelers van 8 tot 65 jaar. (samenwerking met WDO)


Tafeltjes – over de oorlog.

De tweede editie speelde in verzorgingshuis Oversingel vooraf aan dodenherdenking op 4 mei. Jongeren van het Casparus College speelden en vertelden de persoonlijke verhalen en vragen over de oorlog van bewoners van Oversingel. (samenwerking met Stichting Nationale Herdenkingen Weesp en Theater na de Dam)

Tafeltjes – Open Domijn dag.

De derde editie van Tafeltjes speelde bij Het Domijn tijdens de open dag op 10 mei 2014. Spelers uit kindertheatergroep de Cityebende speelden monologen aan tafel voor publiek (samenwerking met Het Domijn)

foto Mascha Hendriks