City of Wesopa > Eerdere Theatertours

Eerdere Theatertours

Sept. 2017 ‘De Keizer en de Nachtegaal’ Theatertour incl. boottocht en diner

Regie: Lenne Koning en Elke Schouten (assistent)                                                         
Concept en tekst: Lenne Koning
Componist: Kees van der Meer
Vormgeving: Sofie Doeland

De City Speelt in samenwerking met Uiteraard Uitermeer, Laurinda DiGiacomo, Karin Wesselman en Weesper horeca!

Het publiek kwam op bezoek als eregast bij het fort der forten Fort Uitermeer, ter gelegenheid van ‘de herdenking van de slag om het keizerrijk’. De Keizer kon het programma niet waarderen, en was op zoek naar iets anders. Naar meer, naar vrijheid, ruigheid, buiten de lijntjes. Wat volgde was een bizarre theatrale ‘coupe’ waarbij het publiek na het keizerlijke diner op pad ging met de 17 spelers tussen de 13 en 75 jaar over het terrein. Om uiteindelijk bij het fort zelf de slotscene mee te maken (met ijs van Nelis’ IJssalon!).

                                                                                                                                                             Foto’s: Mascha Hendriks

Sept. 2015 ‘Surprise!’ Theatertour incl. diner

Regie: Maartje Ghijsen en Lenne Koning.
Schrijver: Victor Mentink.
Componist: Kees van der Meer.

De City Speelt met medewerking van de Weesper Detaillisten Organisatie (WDO) en Weesper horeca!
a
 
In de theatertour ‘Surprise!’ speelde zo’n 30 acteurs van De City Speelt op verschillende locaties in de pittoreske binnenstad van Weesp. Vanuit de kroeg ging het publiek in kleine groepjes op pad naar een woonhuis waarin je even meedeed in het leven van een ander en onderdeel was van een theatrale surpriseparty. In één van de Weesper restaurants werd heerlijk gedineerd en verzon het publiek ludieke verrassingen voor bekende en onbekende Weespenaren!
 
aFoto’s: Mascha Hendriks
a
 
 

5 mei 2015 Vrijheid, herdenken en koesteren

Coaching: Lenne Koning
Spel: Fahima, Wesna, Saida, Mercede, Evelyn en dochter, Palwasha en dochter, Palwasha, Diana, Marjon, Vausia en anderen
De City Speelt i.s.m. Stichting Nationale Herdenkingen Weesp en Stichting Vrouwen van Weesp
a
Op 5 mei 2015 werd 70 jaar vrijheid in Nederland herdacht. In Weesp was er door de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp een groots programma opgezet, waaraan De City Speelt ook een bijzondere bijdrage mocht leveren. Maartje en Lenne hebben het afgelopen jaar met zo’n 10 vrouwen van de Stichting Vrouwen van Weesp gewerkt aan een optreden over het thema ‘vrijheid’. Vrouwen van Weesp is een stichting voor en door vrouwen, veelal met een niet nederlandse achtergrond. Samen met hen hadden ze gesprekken over vrijheid, waarin de uitzonderlijkheid van de 70 jaar vrijheid hier heel duidelijk werd. Ook de positie van de vrouw en de mate van vrijheid die zij heeft in verschillende maatschappijen kwam veelvuldig ter sprake. Uiteindelijk leidde dit tot een zeer emotioneel beladen, ontroerend en bijzonder optreden met verhalen, gedichten, zang, muziek en ter afsluiting dans. Als ultieme vorm om vrijheid mee te uiten en te vieren.
a

 

4 mei 2015 #MoNUment

Regie: Wandana Biekram, Ilrish Kensenhuis
De City Speelt i.s.m. Stichting Nationale Herdenkingen Weesp, Theater Na de Dam, Casparus College en Oversingel
a
Theatermakers Wandana Biekram en Ilrish Kensenhuis maakten samen met jongeren van het Casparus College uit Weesp een korte voorstelling in de binnentuin van Verzorgingshuis Oversingel. De gesprekken die de jongeren met diverse bewoners hebben gevoerd en de rol die het begrip ‘oorlog’ in hun eigen leven speelt, stonden hierin centraal. Dit leverde een bijzondere mix op van verhalen, zang, dans, vlaggen, pinda’s, muziek en vele associaties over oorlog toen en nu. Publiek dat bestond uit maar liefst 4 generaties kwam samen in de binnentuin om de voorstelling mee te maken. Met de trotse bewoners die hun oorlogsverhalen gedeeld hadden als stralend middelpunt!

foto’s Mascha Hendriks

Sept. 2014 Kan ik u helpen? Theatertour door het karakteristieke centrum van Weesp, inclusief diner!

Regie: Maartje Ghijsen en Lenne Koning.
Schrijver: Victor Mentink.
Componist: Kees van der Meer.
Met medewerking van de Weesper Detaillisten Organisatie (WDO) en Weesper horeca!
a
 
In september 2014 speelde 15 spelers van De City Speelt samen met 4 professionele acteurs in de bijzonder locatie voorstelling ‘Kan ik u helpen?’ Tijdens deze theatertour werd het publiek langs scènes geleid, die zich in verschillende winkels afspeelden. De laatste scene vond plaats in een restaurant, waar het publiek samen met de personages te gast is bij het afscheidsdiner van een winkelier die met pensioen gaat. De tour werd negen keer georganiseerd en speelde in de binnenstad van Weesp.
foto Mascha Hendriks
aa
 
Bekijk het filmpje met beelden van de voorstelling:
 
filmpje Karin Hackfoort
 
 
a
 
Beluister de reclame jingles
httpv://www.youtube.com/watch?v=7MpKqpf89yc
httpv://www.youtube.com/watch?v=tZsGSpseKjo
Jingles Kees van der Meer

a

Mrt. 2014: Workshop Liedperformance In de workshop Liedperformance werkt je in 5 weken toe naar het performen van een lied. Je traint je zangkwaliteit, maar zeker ook je presentatie voor publiek. Hoe zorg je dat je jouw lied het beste overbrengt? Ook samen- en meerstemmig zingen komen aan bod. Natuurlijk werd ook deze workshop afgesloten met een presentatie in de theaterzaal!

a

Jan. 2014: Nieuwjaarsborrel van De City Speelt

Met alle spelers, ouders, bekenden, vrijwilligers en collega’s werd het glas geheven en geproost op het komende jaar. Onder het genot van een hapje en een drankje, een liedje en een act, werd een in kijkje gegeven van alle projecten die gaan komen dit seizoen. Ook kon iedereen een City wens doen. Binnenkort zal bekend worden welke wens in vervulling is gegaan!

a

Dec. 2013: De aanmoedigingsprijs van de Weesper Domijn Cultuurprijs

Maartje Ghijsen en Lenne Koning ontvingen de prijs op 13 december in het stadhuis. Ze kregen de prijs volgens de jury voor ‘de theaterproducties en projecten die ze de afgelopen jaren voor en met Weesp hebben gemaakt’. Dit is precies wat zij belangrijk en zo verslavend mooi aan theater vinden: dat je het samen maakt met mensen om vervolgens te delen met een publiek.

a

Bekijk het filmpje met beelden van de uitreiking:

filmpje Reyna Veldhuis

Dec. 2013: Wintertheater in de binnenstad van Weesp

De City speelde theaterscènes in verschillende winkels in de binnenstad van Weesp tijdens de laatste koopzondag van het jaar. 20 kinderen van De City Speelt waren te zien in de etalages en pashokjes van o.a. Jess Optiek, Patty Topskincare, Dio Drogist, Fallati, Jolanda’s lederwaren, Boekhandel de Kleine Prins, Van Amsterdam, Mooiz, Wagenaar Linnen en Karin Wesselman

a

Dec. 2013: Theaterworkshop voor kinderen

Theaterworkshop voor kinderen. Na 8 lessen presenteren de kinderen hun theaterscènes voor publiek! Vele van deze talenten stromen door naar de kindertheatergroep de Citybende.

a

Okt. 2013: Presentatie van Operatie Weesp!

a

In 48 uur maakten 15 jongeren eigen scenes in het Stadhuis van Weesp. Onder leiding van muzikant Joost van Kersbergen, rapper/dichter Jorgen Gario (Poetry Circle Amsterdam), choreografe Rosanne Bisschop (Dansstudio van Harten Weesp) en regisseuse Lenne Koning van de City of Wesopa, werd er gerapt, gedanst, gezongen, muziek gemaakt, teksten voorgedragen en geacteerd. Operatie Weesp! is een project van Culturele Staten i.s.m. jongerencentrum Trainspotting (VersaWelzijn) en Theater de City of Wesopa.

a

Enkele reacties van deelnemers en publiek:

“Bijzonder om via de ogen van de jongeren naar de locatie te kijken!”

“Mooi om al die verschillende talenten en disciplines zo bij elkaar te zien.”

“Ik ga na dit project samen met de jongen die viool speelde zelf verder om nieuwe liedjes te maken.”

“Ik kwam hier eigenlijk alleen om muziek te maken, maar nu sta ik ook te acteren, heel spannend!”

a

 

Juni 2013 TORTELLINI CULINAIRE MUZIEKTHEATER-TOUR

Regie: Maartje Ghijsen en Lenne Koning
Muzikale leiding: Kees van der Meer
Dinerlocaties: Café ’t Helletje, Ristorante Selene, Ristorante Rimini en IJssalon Nelis.
Techniek: Lester Bonn en Andy Swarts
a
In juni 2013 speelden 19 spelers van alle leeftijden van De City Speelt de culinaire muziektheater-tour Tortellini.
Tijdens de voorstelling verplaatsten het publiek en de acteurs zich van locatie naar locatie. Elke gang werd ergens anders gegeten onder het genot van een theatrale scène. Deze unieke voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met:
de Weesper Detaillisten Organisatie (WDO).
foto Mascha Hendriks

a

Jan. 2013: WIJ ZIJN HET

Regie: Maartje Ghijsen en Lenne Koning
Muziek: Kees van der Meer
a
In januari 2013 speelden 23 spelers van alle leeftijden, uit De City Speelt de muziektheatervoorstelling: WIJ ZIJN HET. Theatermakers Maartje Ghijsen en Lenne Koning en componist Kees van der Meer maakte samen met de spelers 50 scènes uit het leven.
foto Mascha Hendriks

Bekijk het filmpje met beelden van de voorstelling:

h

filmpje Reyna Veldhuis

 

Nov. 2011 Etalage-theater – i.s.m. de WDO

In de etalages kunt op koopzondagen wel heel bijzondere dingen zien! Schilderende varkens, theedrinkende kale mannen en sjieke dames spelen achter glas. Of bepaalt u zelf de scene die door de spelers geimproviseerd moet worden? Onverwacht theater tijdens het winkelen…

foto Mascha Hendriks

Bekijk de filmpjes met beelden van de acts:

httpv://www.youtube.com/watch?v=UyWPX375-QM

h

filmpjes Reyna Veldhuis

Open Domijn dag – i.s.m. Het Domijn

De jongeren van MixCity maakten in een ochtend een presentatie op locatie in de ateliers van het Domijn. Theater dat zonder deze locatie niet had bestaan!