feb za 23 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen

City of Wesopa > Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen

AANVANG 20:30 uur ZAAL OPEN 20:00 UUR ENTREE 17.-

GENRE:

Een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op. Psychiatrisch cabaret (ook voor normale mensen)

Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord. In ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze met ‘Geen paniek’ gebleven is.

Twee seizoenen trok Marjolijn samen met Bram Bakker langs de theaters met de succesvolle voorstelling ‘Geen paniek’. Met een bezettingsgraad van 82% werd de voorstelling ongelooflijk goed bezocht. Marjolijn heeft met haar psychiatrisch cabaret een heel nieuwe doelgroep aangeboord. In ‘Ik zie de bui al hangen’ gaat Marjolijn verder met waar ze met ‘Geen paniek’ gebleven is. Ook deze voorstelling was vorig seizoen bijna overal uitverkocht. Marjolijn vertelt op hilarische wijze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Het taboe hierop doorbreekt Marjolijn met een groot gevoel voor humor en troost. Dit is een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op. Psychiatrisch cabaret (ook voor normale mensen).

Op Blue Monday (maandag 21 januari), de meest depressieve dag van het jaar, speelt cabaretière Marjolijn van Kooten een hilarische compilatie van haar cabaretvoorstellingen over haar leven met psychische klachten. Deze is speciaal bedoeld voor mensen met een depressie en een kleine portemonnee. De voorstelling vindt plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en is gratis te bezoeken.
Marjolijn van Kooten biedt de compilatievoorstelling op Blue Monday aan omdat veel mensen met psychische klachten geen geld hebben om een avondje naar het theater te gaan. “Toen ik zelf nog depressief was en niet in staat was om te werken, had ik hier ook geen geld voor. Terwijl je er wel ontzettend van op kan knappen”, aldus Van Kooten.
Zelfspot
Tijdens de psychiatrische cabaretvoorstelling zingt Marjolijn van Kooten ontroerende liedjes over haar leven als depressieve angsthaas en zwartkijker. Ze vertelt met zelfspot over depressie, de angst voor een terugval en hoop op een angstvrij leven. Zelf leed Marjolijn van Kooten jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van haar psychiater ontdekte ze echter haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.
Humor en troost
Marjolijn trok eerder samen met psychiater Bram Bakker twee seizoenen langs de theaters met de cabaretvoorstelling ‘Geen paniek’ die ging over angst en depressie. Inmiddels tourt ze solo met de succesvolle vervolgvoorstelling ‘Ik zie de bui al hangen’. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met depressie – en angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten.

Marjolijn van Kooten staand - Ontwerp BuroRuSt Fotograaf Arjan Benning - CMYK_preview
20190112 Noord Hollands Dagblad
20190114 Het Parool
Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret, Nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]