sep vr 28 Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly – try-out

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Muziek > Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly – try-out

AANVANG 20:30 uur ENTREE 17.50.-

GENRE:

Oud Weesper en Nederlands bekendste saxofonist brengt een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly. Dulfer voor het eerst in het theater!

Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, bijgestaan door onder anderen zangeres Kim Hoorweg en gitaarfenomeen Jerome Hol en begeleid met sappige verhalen.

De kleurrijke zanger Lead Belly heeft een grote invloed op de popmuziek. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Leadbelly te lijf, bijgestaan door onder anderen zangeres Kim Hoorweg en gitaarfenomeen Jerome Hol en begeleid met sappige verhalen. De onverzettelijke saxsound van Dulfer is een oerkracht net zoals de stem van Leadbelly. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan. Line-up
Kim Hoorweg (vocals); Hans Dulfer (tenor saxophone); Koen Schouten (baritone saxophone); Jerôme Hol (guitar); Bas van Lier (Hammond B3 organ); Eric Barkman (bass); Cyril Directie (drums).

Nederlands bekendste jazzlegende Hans Dulfer (1940) brengt een gloednieuw programma rond een van zijn helden: bad ass bluesgenie Leadbelly. De muzikale energie van Leadbelly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal zijn altijd een bron van inspiratie geweest. Want net als Dulfer was Leadbelly een selfmade man. Deze invloedrijke en kleurrijke zanger werd bewonderd en gecoverd door onder meer Nirvana, Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan, Van Morrison en Elvis Presley. Dulfer gaat het repertoire van Leadbelly compromisloos te lijf, ook in oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene. Hans Dulfer is immers een van Nederlands veelzijdigste musici, een grand old man uit de Nederlandse jazz. Soms ook een ‘grumpy old man’, want hij maakt van zijn hart geen moordkuil. Dulfer heeft altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors en Reflud, de succesvolle plaat Big Boy (1994) of met zijn huidige groepen.

DulferBluesLiggendRGB_Credit_Gerard_Wessel a


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Muziek, Nieuws

juni 2019

jun zo 30 14:00 jeugdfilm
film jeugd
Alle Voorstellingen
6.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun do 27 20:00 film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun zo 23 15:00 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun za 22 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun vr 21 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]