sep za 22 Jan Beuving: Rotatie

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Cabaret > Jan Beuving: Rotatie

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.50.-

GENRE:

Buitengewoon geestig, in de traditie van Drs. P en Kees Torn.

De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad. Zijn vorige programma Raaklijn werd jubelend ontvangen door pers en publiek. ‘Hij kreeg er bovendien de Neerlands Hoop voor, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.

Jan Beuving (35), winnaar Neerlands Hoop 2017 voor Raaklijn, een combinatie van bètakennis en cabaret. Vanaf september beginnen de try-outs van Rotatie.
‘Ik behoor zeker tot de cabaretiers die zich nog moeten bewijzen, en bewijs leveren is altijd belangrijk voor een wiskundige zoals ik. Ik was dus heel blij met Neerlands Hoop, toch een vorm van bewijs.
De prijs gaf nog een boost aan Raaklijn, het programma waarmee ik won. Theaters boeken de winnaar van Neerlands Hoop graag, maar het is niet zo dat het overal volle bak was, nadat ik vorig jaar oktober had gewonnen. Leuker kunnen we het niet maken, mijn programma met Patrick Nederkoorn over de Belastingdienst, was dit jaar vaak uitverkocht, maar dat had ook met ons bezoek aan De Wereld Draait Door te maken.
‘In dit vak kun je binnen tien jaar een grote, vaste achterban opbouwen. Ik ben vijf jaar bezig, en merk dat de voorverkoop voor mijn nieuwe programma Rotatie iets harder gaat waar ik Raaklijnheb gespeeld. Bèta’s komen graag, omdat ik in mijn programma’s een wiskundige draai geef aan de thema’s die ik bespreek. Omdat het uiteindelijk over taal gaat, vinden alfa’s het ook leuk. Het motto van mijn programma’s is: ‘De bèta’s kunnen hun hart ophalen, en de alfa’s hun cijfers.’

Kik - Jan Beuving - Rotatie © Maartje ter Horst & André Beuving (liggend) a
Kik - Jan Beuving - Rotatie © Maartje ter Horst & André Beuving (staand2) a
beuving 2


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret, Nieuws