Mar vr 16 MFF: Rockabul

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 12 > MFF: Rockabul

AANVANG 20:00 uur ENTREE 6.-

GENRE:

Een van binnen uit verteld verhaal over het ontstaan, de opkomst en het uit elkaar vallen van een heavy metal band in het door de Taliban verscheurde Kabul

Muziek is onder het Talibanregime haram (onrein) verklaard en muzikanten dienen te worden gestraft. De jongens hebben echter een onuitroeibaar verlangen om muziek te maken en dat aan anderen te laten horen.

Travis Beard/2018/87 minuten – USA

Journalist en regisseur Travis Beard volgt sinds 2011 de enige hardrockband die Afghanistan tot nu toe heeft gekend: District Unknown uit Kabul. Travis heeft zelf de hand gehad in het ontstaan van de band door de jongens met elkaar een keer thee te laten drinken. In de documentaire zien we de twee broers en hun vrienden worstelen met hun instrumenten, zoeken naar ruimte om te oefenen en gelegenheden om op te treden. Muziek is onder het Talibanregime haram (onrein) verklaard en muzikanten dienen te worden gestraft. De jongens hebben echter een onuitroeibaar verlangen om muziek te maken en dat aan anderen te laten horen. Stiekem hebben ze thuis rocknummers gehoord en ze vragen zich af hoe die geluiden uit de gitaar of het drumstel kunnen worden getoverd. Oefenen doen ze in een afgeschermde en geluiddichte kelder van een bevriende journalist. Optreden in de Westerse ambassades op expat feestjes, waar iedere toeschouwer zorgvuldig wordt gefouilleerd. De film vertelt het spannende verhaal van hardrockers tegen de verdrukking in. District Unknown gaat zelfs op toernee. Onvoorstelbaar.

De wereldpremière was op 28 januari bij IFFR 2018. En nu in Weesp.

RocKabul-4
RocKabul1
RocKabul-2
RocKabul-poster
SCF13-DU-rural
RocKabul3
RocKabul-5
RocKabul-6
MFF: Rockabul, 5.0 out of 5 based on 1 rating
12AngstGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
12, Alle Voorstellingen, Angst, engelstalig, Film, Grof Taalgebruik, Muziek, Muziekfilmfestival, Nieuws

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]