Mar za 10 Jan Rot: Seks & Drugs & Rot & Roll

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Cabaret > Jan Rot: Seks & Drugs & Rot & Roll

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.50

GENRE:

Allemachtig prachtig jaren tachtig!

Zanger en rasverteller Jan Rot brengt ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Over Wham! op Wembley, Springsteen en Bowie in de Kuip, Prince in Paradiso, maar ook over krakers, je eerste cd, je eerste computer, de opkomst van aids, de kroning van Beatrix, Cruijff naar Feyenoord, Live Aid, Perestroika, Jessye Norman in het Concertgebouw, Sam Cooke in de jeansreclame, en de oprichting van de Rock & Roll Hall of Fame.

Na het succesvolle* Jong & Veelbelovend over Jans jaren 70, zijn nu de jaren 80 aan de beurt. In Seks & Drugs & Rot & Roll komen we van het tv-debuut bij Sonja Barend, het winnen van de Hitkrant-poll 82 en een tournee met Golden Earring, naar de ontdekking van zingen in de eigen taal.
Om lekker in de tijdsfeer te blijven heeft Jan een aantal krakers schitterend vertaald, van Goodnight Saigon en We are the world tot hits van Madonna, Prince en Bruce Springsteen. Daarbij eigen liedjes en een bulk mooie verhalen over een jamsession met Supertramp, een busrit naar Wham! op Wembley, Bowie in de Kuip, het EK 88, bij Doe Maar thuis, Atari, je eerste cd…
Jan: ‘Mijn generatie groeide op in de jaren zeventig en eerder. Maar we hebben die jaren tachtig toch allemaal meegemaakt, extra leuk om daar weer in te duiken!’ *Annie MG Schmidtprijswinnaar 2016.

In Seks & Drugs & Rot & Roll brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de tijd dat we nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. Over Wham! op Wembley, Springsteen en Bowie in de Kuip, Prince in Paradiso. Een jamsessie met Supertramp in de Mazzo, Jans tv-debuut bij Sonja Barend, op tour met de Golden Earring, de bijna-plaat met Paul de Leeuw, een masterclass van Henny Vrienten, en een reddend telefoontje van de producer van Gerard Joling. Over Toppop, Countdown Café, Sky Channel en MTV, maar ook over krakers, je eerste cd, je eerste computer, de opkomst van aids, de kroning van Beatrix, Cruijff naar Feyenoord, Thatcher en Reagan in Spitting Image, Live Aid, We are the world, Perestroika, The Singing Detective, EK 88, RUR met Jan Lenferink, op reis voor glossy Avenue, Jessye Norman in het Concertgebouw, Sam Cooke in de jeansreclame, en de oprichting van de Rock & Roll Hall of Fame.

Jan Rots waargebeurde pechverhalen  – Henk van Gelder  

Plakboeken en foto’s van vroeger vullen het podium. Jan Rot gaat het vanavond over de jaren tachtig hebben – over de muziek van toen , en over de vele pogingen die hij destijds zelf deed om als popzanger door te breken. Vooral over dat laatste kan hij goed vertellen, want er waren veel momenten waarop hij bijna een hit had. Bijna, dus telkens net niet. Zodat iemand van zijn zoveelste platenmaatschappij hem ten slotte een duidelijk advies gaf: „Zoek een minder dure hobby.”

Sindsdien vond Jan Rot succesvol emplooi in het zelfgeschapen genre van andermans hits in Nederlandse vertaling. En daarmee lardeert hij ook in Seks & Drugs & Rot & Roll zijn waargebeurde pechverhalen. Zichzelf begeleidend op gitaar, piano en keyboard zingt Rot de grootste hits uit de jaren tachtig in vindingrijke vertalingen. Zo draagt de Madness-hit ‘Baggy trousers’ hier de titel ‘Drollenvangers’, terwijl het nostalgische ‘To all the girls I’ve loved before’ (Willie Nelson en Julio Iglesias) een mooi equivalent kreeg in ‘Voor wie ooit in m’n armen lag’. Navrant is het naar Nederlands-Indië overgeplaatste ‘Goodnight Saigon’ van Billy Joel: „Vol idealen / naar Insulinde…”

Ietwat overladen was Rots nieuwe programma op de première nog wel. Te veel nummers en een overvloed aan overbodige nieuwsfeiten uit de jaren tachtig. Maar de innemende sfeer maakt veel goed.

Jan Rot - Sex & Drugs & Rot & Roll
Jan Rot 1982
jan olaf 87-17
Jan Rot: Seks & Drugs & Rot & Roll, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret, Muziek, Nieuws

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]