Nov do 23 Wind River

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 16 > Wind River

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

Een misdaaddrama, mooi en afschuwelijk tegelijk

Op jacht naar poema’s treft Cory (Jeremy Renner) op een dag het lijk van tiener Natalie aan in het ijskoude indianenreservaat Wind River, Wyoming.

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

Duister misdaaddrama won in Cannes de Un Certain Regard-prijs voor beste regisseur. Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI-agente (Elisabeth Olson) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn traumatische verleden.

Taylor Sheridan, scenarioschrijver van het Oscargenomineerde Hell or High Water en Sicario, maakt ook als regisseur indruk met zijn oprechte milieuschets van een geïsoleerde gemeenschap die niet kan ontsnappen aan de tragedies van het verleden. Wildjager Cory Lambert (Jeremy Renner; The Hurt LockerAmerican Hustle) ontdekt een lichaam in de woestijn van het Indian River Reservaat, waarna beginnend FBI-agent Jane Banner (Elizabeth Olsen; Martha Marcy May Marlene) een onderzoek start. Maar omdat ze geen idee heeft hoe ze de koude winter van Wyoming moet doorstaan, schakelt ze Lambert in als gids. Tijdens het recherchewerk doorkruisen de twee een regio die wordt verwoest door drugs en geweld, en waar iedereen in de overlevingsmodus zit.

In deze afgelegen plek omringd door extreme natuur schept Renner ruimte voor genuanceerde dialogen en karakterschetsen,

wind river 1
wind river 2
wind river
WindRiver_4
wind river
wind river 6
Wind_River7
Wind River, 5.0 out of 5 based on 1 rating
16GeweldGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
16, Alle Voorstellingen, Film, Geweld, Grof Taalgebruik, Nieuws

november 2017

Nov do 30 20:00 Tulipani
film
Alle Voorstellingen
12AngstGrof Taalgebruik 8.-
VN:F [1.9.18_1163]

Nov zo 26 14:00 Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet
film jeugd
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Nov zo 26 11:15 Benjamin Glorieux op cello en pianist Rembrandt Frerichs
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50, kinderen tot 12 jr € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

Nov za 25 20:30 Rundfunk: Wachstumschmerzen, uitverkocht!
kleinkunst
Alle Voorstellingen
16.50
VN:F [1.9.18_1163]

Nov do 23 20:00 Wind River
film
Alle Voorstellingen
16GeweldGrof Taalgebruik 8.-
VN:F [1.9.18_1163]