jan ma 21 Breinbreken op zaterdagavond

City of Wesopa > Breinbreken op zaterdagavond

GENRE:

De zaal waar de avond daarvoor Eric Vloeimans zijn trompet toverklanken voor een enthousiast publiek liet horen is op 19 januari veranderd in een echte quiz arena. De teams betreden in groepjes de zaal en zoeken een tafel. Sommige teamleden moeten zich nog aan elkaar voorstellen, want iedereen wil graag aan ‘de XL’ meedoen. Een hele zaterdagavond lang bombardeert Pieter Tammens de quizzers met breinbrekers. Wat is de meest gegeten vrucht ter wereld? Tegen welk land speelde het Nederlands elftal zijn eerst interland? Met hoeveel seconden verschil won de slimste mens afgelopen vrijdag? Wanneer bij het bekend maken van de antwoorden de o-ja’s of yessen door de zaal gaan weet je dat dit weer zo’n echte XL avond wordt. Tomaat, België en 349 seconden. Gespannen kijkt iedereen naar het grote

scherm, eens te meer omdat er een prijs is uitgeloofd voor het team dat zichzelf op de juiste positie zet in de eindrangschikking. De rode lantaarn verlaat ‘make Weesp great again’ niet, hoe raak de teamnaam ook is. Wel een prijs, natuurlijk.

Bovenin is het ongemeen spannend. Met een half punt verschil wint, ‘No Hau’ de beker, mede omdat Thijs Visser de hele avond 0,0% biertjes drinkt en net zo scherp als op het voetbalveld blijft. Nummers 1, 2 en drie verdelen de prijzen die weer door veel Weesper middenstanders beschikbaar zijn gesteld. Dinerbon van Aaltje, tegoedbon van de Eendracht, Wispe pakketten, Prosecco van wijnkelder Brouwersgracht, Weespermoppenlikeur, gesigneerd boek van Wim Kieft en verrassingspakjes van Karin Wesselman. DSS stelt de beker beschikbaar en ook Petit Clos, Slijterij Overmars, Pronkjuweel en het Bakhuys ondersteunen met hun producten. Gelukkig heeft het team dat tweede werd wel de Toeters en Bellen ronde gewonnen, zij wisten 15 van de 21 artiesten op te noemen die aan ‘we are the world’ meezongen in 1985. De jury werkt als een geoliede machine en corrigeert zelf de antwoorden die het quizbureau heeft opgegeven. Op aangeven van de zaal, overigens. Twee deelnemers die nauwe banden hebben met Venezuela protesteren wanneer hun land niet wordt genoemd bij de top 10 van landen waar de meeste vluchtelingen vandaan komen. Zo is de quiz echt XL, over de grenzen van Weesp en Nederland. Waar maak je dat mee? Een zaterdag avond internationaal brein breken met zoveel spanning en gezelligheid? In The City of Wesopa.

Meer foto’s? Check https://www.irista.com/gallery/ikpayy97vh9b of de facebook link van de City of Wesopa.

 

 

 

Mede namens het event team,

Johan de Jong

 

Petje op, petje af in de XL Cityquiz (foto’s Arend Mesman)

Petje op, petje af in de XL Cityquiz (foto’s Arend Mesman)

Pieter Tammens zet de zaal aan het denken

Pieter Tammens zet de zaal aan het denken

quiz xl 4
quiz xl 5
quiz xl 3
quiz xl 7
quiz xl 6


Wesopa nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]