jan vr 25 Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal: Dwaze Tijd – tryout, uitverkocht.

City of Wesopa > Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal: Dwaze Tijd – tryout, uitverkocht.

AANVANG 20:30 uur ENTREE 19.50.-

GENRE:

Carel Kraayenhof één van de meest toonaangevende muzikanten van de Argentijnse tango.  Als bandoneonist is hij virtuoos. Zijn spel is ontroerend.

Verschaf jezelf een alibi, verzin een excuus om een avond lang te onthaasten en weg te dromen bij de klanken van tongen en snaren in een duurzaam concert, voorzien van een echte Argentijnse pauze. Laat je mobieltje thuis en kom tot rust.

In 2018 hief Carel Kraayenhof zijn Carel Kraayenhof Ensemble op. In datzelfde jaar ontving hij de Edison Oeuvre Award World. Het ‘dwaze’ nieuws dat ons al geruime tijd teistert, inspireerde hem om samen met Juan Pablo Dobal bestaande Argentijnse folklore van nieuwe composities en arrangementen te voorzien.

In onze westerse, stressvolle maatschappij hebben we nergens tijd voor. Alles moet snel, want morgen, is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: ‘Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.’ Ook jonge kinderen en dieren zijn zich nauwelijks bewust van het tikken van de klok. Verleden en toekomst doen er voor hen niet toe: zij leven in het heden. En precies daar bewijst muziek haar waarde. Muziek maken is spelen met de tijd. Leef in het moment!

Laat je door de muziek van Kraayenhof en Dobal ontspannen meevoeren door ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt, soms hoog boven de bergen, dan weer laag scherend door de valleien, over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan. Het programma Dwaze Tijd telt maar liefst tien kakelverse composities. Er zijn weinig muzikanten in Europa die de Argentijnse folklore en tango zo ritmisch, swingend en ontroerend tot leven kunnen brengen. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor; het handelsmerk van de mannen.

Leg je horloge in de la en vergeet de tijd.

Carel Kraayenhof: bandoneon, componist en artistiek leider
Juan Pablo Dobal: piano en componist

Rimmert van Lummel: techniek
Bartel Meyburg: decor

Op 8 februari 2019 verschijnt de gelijknamige cd. www.carelkraayenhof.nl

Kik - Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal - Dwaze Tijd - © Kim Kraayenhof a
Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal: Dwaze Tijd - tryout, uitverkocht., 3.5 out of 5 based on 2 ratings


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Muziek

maart 2019

mrt zo 31 14:00 Asterix – Het Geheim van de Toverdrank
film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt zo 31 11:15 Young Masters: Academisten van het Concertgebouworkest
klassieke muziek
Hiddden Secrets
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt za 30 20:30 Javier Guzman: Gùzman – try-out, nog enkele kaarten beschikbaar
kleinkunst
Alle Voorstellingen
19.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]