jan do 17 The Sisters Brothers

City of Wesopa > The Sisters Brothers

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.50

GENRE:

In deze zwartkomische, grillige western volgen we beruchte huurmoordenaars deze zetten zaken met succes op zijn kop. 

Het zijn merkwaardige helden, de broers Charlie en Eli Sisters. Sympathiek zijn ze niet te noemen: ze zijn lomp, uitermate gewelddadig en niet al te intelligent.

De zwartkomische, grillige western The Sisters Brothers zet zaken met succes op zijn kop. Meeleven met twee halvegare huurmoordenaars: gek genoeg lukt dat. Het zijn merkwaardige helden, de broers Charlie en Eli Sisters. Sympathiek zijn ze niet te noemen: ze zijn lomp, uitermate gewelddadig en niet al te intelligent. In iedere andere western zouden ze doorgaan voor de slechteriken, maar niet in The Sisters Brothers, een film die van het publiek verlangt dat het meeleeft met twee halvegare huurmoordenaars. Gek genoeg werkt dat nog ook. De zwartkomische, grillige western zet wel meer zaken met succes op zijn kop. Zo zijn de gebroeders Sisters, ondanks hun terechte reputatie als genadeloze killers, niet zo stoïcijns als je zou verwachten.
De film is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt.

De film is de eerste Hollywoodproductie voor Palme d’Or-winnaar Jacques Audiard (Un Prophète, De Rouille et d’Os) met in de hoofdrollen Joaquin Phoenix (Walk the Line, Her, Gladiator), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler, Donnie Darko, Brokeback Mountain) en John C. Reilly (The Lobster, We Need to Talk About Kevin, Kong: Skull Island).

VPRO Cinema (★★★★) ‘Veel humor en een snufje melancholie’
de Volkskrant (★★★★) ‘Zwartkomische, grillige western’
NRC (★★★★) ‘Stemt tot nadenken’
The Guardian (★★★★) ‘Portret van mannelijke ambitie dat soms claustrofobisch kan werken’

Regisseur: Jacques Audiard
Cast: Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly
Western. Engels . 121 min.

Dat geruzie speelt net zo’n belangrijke rol in The Sisters Brothers als de jacht op Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed), de wetenschapper die de broers te pakken moeten zien te krijgen. Die leidt hen richting Californië, in het voetspoor van de pioniers en goudzoekers die in 1851 hun geluk beproeven in het nog nauwelijks ontgonnen Westen. De pioniersgeest blijkt besmettelijk. Ook de privé-detective Morris (Jake Gyllenhaal), ingehuurd om Warm op te sporen, raakt erdoor bevangen.

Natuurlijk dragen de acteurs daar ook aan bij: alle vier zijn ze in vorm, met Phoenix als uitblinker in een rol die zijn komisch talent benadrukt, zonder dat hij zijn gebruikelijke intensiteit terugschroeft. Dronken van een paard vallen ziet er bij Phoenix ongekend realistisch uit. De band tussen de twee broers is ook overtuigend; het is duidelijk dat die twee geschonden uit hun kindertijd kwamen en nooit echt volwassen zijn geworden.

Met dergelijke types, leert het blijmoedig pessimistische scenario van The Sisters Brothers (geschreven door Audiard en zijn vaste co-scenarist Thomas Bidegain), wordt het nieuwe land geen Utopia. Idealisten zoals Hermann Warm leggen het altijd af tegen impulsief ieder-voor-zich-geweld en bittere overlevingsdrang.

John C. Reilly (left) stars as “Eli Sisters” and Joaquin Phoenix (right) stars as “Charlie Sisters” in Jacques Audiard’s THE SISTERS BROTHERS, an Annapurna Pictures release. 
Credit : Magali Bragard / Annapurna Pictures
the Sisters Brothers
sisters brothers 2
sisters brothers 3
sisters brothers 5
sisters brothers 1
sisters-brothers-3
The Sisters Brothers, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
16GeweldGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
16, Alle Voorstellingen, Film, Geweld, Grof Taalgebruik

maart 2019

mrt zo 31 14:00 Asterix – Het Geheim van de Toverdrank
film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt zo 31 11:15 Young Masters: Academisten van het Concertgebouworkest
klassieke muziek
Hiddden Secrets
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt za 30 20:30 Javier Guzman: Gùzman – try-out, nog enkele kaarten beschikbaar
kleinkunst
Alle Voorstellingen
19.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]