dec zo 02 Fatsnerran: De Noordwachter

City of Wesopa > Fatsnerran: De Noordwachter

AANVANG 14:00 uur ENTREE 10.- , tot 12 jr. € 7.50

GENRE:

Kijk de maan schijnt door de bomen! Maar het is overdag, geen nacht! 

Dat komt door de Noordwachter. Hij is weer eens iets vergeten! Dat heb je er van als je met je hoofd in de wolken leeft.

Een voorstelling over de maan en de sterren, over verantwoordelijk zijn en verantwoordelijkheid nemen; actie en reactie en de gevolgen van een vergeten afspraak.

Kijk de maan schijnt door de bomen! Maar het is overdag, geen nacht! Toch staat de maan aan de helderblauwe hemel. Heb je dat wel eens gezien? Hoe kan dat nou?

Dat komt door de Noordwachter. Hij is weer eens iets vergeten! Dat heb je er van als je met je hoofd in de wolken leeft.

Dan moet je op pad om het terug te draaien. Zo staat het in de sterren, krijg je problemen met de Grote beer en ruilen Castor en Pollux.

Met een groot draaiend decor waarin alles rond komt.

Poppentheater Fatsnerran is een reizend poppentheater, dat sinds 1977 succesvolle poppentheatervoorstellingen maakt met hand- en stokpoppen. Fatsnerran speelt altijd zichtbaar voor het publiek, waardoor interactie mogelijk is en kan worden ingespeeld op de reacties vanuit het publiek. Uitgangspunt is de belevingswereld van het kind. Spannend en fantasievol. Humor speelt altijd een grote rol en aan de vormgeving van decor en poppen wordt veel zorg besteed. Bij een gesprek met Alexander Bauwens kunnen de hoofdrolspelers natuurlijk niet ontbreken. Dus zitten poppen de Noordwachter en zijn groene poes er op tafel bij, én praten soms mee. Je weet natuurlijk dat het poppen zijn, maar Alexander weet de poppen tot leven te laten komen en mee te doen aan het gesprek en je gaat de poppen bijna ook zelf vragen stellen. Zo gaat het bij voorstellingen ook. “Wij zoeken veel interactie met het publiek en na de voorstelling met de poppen op de foto, daar staan ze gewoon voor in de rij!”, vertelt Alexander. De Noordwachter’ gaat over de man die ieder etmaal de maan ophangt, en zijn vriendin de Zuidwachter die de zon voor haar rekening neemt. Ook voor de groene poes en de rode hond zijn mooie rollen weggelegd. De muziek bij de voorstelling is, net als bij vorige voorstellingen, gecomponeerd en uitgevoerd door Gerard van Amstel. Aan zo’n nieuwe productie werkt het echtpaar anderhalf tot twee jaar. “Het begint met een idee van Marijke, die daar dan een verhaal over schrijft. Zo zag ze in de bus van Weesp naar haar zus een flatgebouw met de bijzondere naam de Noordwachter en bedacht daar een verhaal bij. En zoals bij iedere nieuwe voorstelling gaan we dan uit eten in een restaurant waar we mogen ‘plakken’. Opschrijfboekje mee en er een voorstelling van maken, zo start het altijd. Marijke bedenkt en schrijft het script, ik maak de decors en de poppen.”

noordwachter 1
noordwachter 2
noordwachter
Fatsnerran: De Noordwachter, 3.7 out of 5 based on 3 ratings


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
4+, Alle Voorstellingen, familievoorstelling, Jeugd

januari 2019

jan do 31 20:00 Mary Shelley
drama film
Alle Voorstellingen
9AngstGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan wo 30 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 14:00 Hotel Transsylvania 3
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 11:15 Carl van Reenen en Kwintet Grupo d’Aro: Ontmoeting Klassiek en Tango
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, kinderen tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

jan za 26 16.00 De City Speelt: In de Leegte van de Dagen, O.A.Z-gebouw
theatergroepen
Nieuws
vrij entree
VN:F [1.9.18_1163]