okt zo 28 Janneman Robinson en Poeh

City of Wesopa > Janneman Robinson en Poeh

AANVANG 14:00 uur ENTREE 6.-

GENRE:

Janneman Robinson & Poeh’ zit vol met geestige oneliners en filosofische levenslessen.

De boodschap komt voornamelijk uit de monden van de dieren, wat geestige oneliners oplevert. Vooral de depressieve Iejoor steelt de show, al is het de filosofische Poeh die met de wijste les komt: ‘Doing nothing often leads to the very best something’.

Christopher Robin, het jongetje uit de Winnie de Poeh-verhalen, is inmiddels een volwassen man die zich op zijn werk en zijn gezin richt. Door de jaren heen is hij zijn verbeelding kwijtgeraakt. Dan wordt hij opgezocht door zijn oude vriend Winnie de Poeh, die hem weer in contact wil brengen met zijn kinderjaren. Samen keren ze terug naar het Honderd Bunderbos.

104 minuten, regisseur Marc Forster, acteurs

Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Oliver Ford Davies, Ronke Adekoluejo, Adrian Scarborough, Roger Ashton-Griffiths, Ken Nwosu, John Dagleish, Amanda

“Ik houd eigenlijk niet zo van Winnie de Poeh”, zegt mijn tienjarige terwijl we onderweg zijn naar de prescreening voor een review van de nieuwste film Janneman Robinson & Poeh. En ik snap wel een beetje wat ze bedoelt. Haar meest recente referentie met Poeh is namelijk Poeh’s Lollifanten Film die ze als vierjarige een keer gezien heeft. In haar beleving is Winnie de Poeh toch wel een beetje voor kleuters. Maar ik weet haar ervan te overtuigen dat de film Janneman Robinson & Poeh anders is. Dit is namelijk een zogeheten Live Action avontuur. Bovendien is het leeftijdsadvies vanaf zes jaar, omdat er nogal spannende stukjes in voorkomen. Voor kleuters kan deze film dus zeker niet zijn.

De Janneman Robinson & Poeh film, waar gaat het over?
In de film Janneman Robinson & Poeh voelt het een beetje alsof we weer terug naar de basis gaan. In de film worden Winnie de Poeh en zijn vriendjes getoond, zoals ze ooit bedoeld waren. Stoffige aan elkaar genaaide knuffelbeesten in ietwat sobere kleuren. Het verhaal begint bij hoofdstuk één, waar Janneman Robinson als kind avonturen beleeft met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos. Maar Janneman moet naar de kostschool om zich klaar te stomen voor het leven en neemt afscheid van Winnie de Poeh met de belofte om hem nooit te vergeten. Het leven van Janneman Robinson lijkt verre op dat van een sprookje wanneer hij zijn zwangere vrouw moet verlaten om te vechten in de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog komt hij thuis bij zijn vrouw en inmiddels +- vierjarige dochter en stort zich volledig op zijn werk. Janneman Robinson is een workaholic geworden met de verantwoordelijkheid voor een heel team werknemers. ‘Van niets doen, komt ook niets’ is zijn motto. Zijn brave en vooral loyale dochter neemt dit van hem aan, maar is zichtbaar teleurgesteld wanneer hij een weekendtripje met zijn gezin afzegt voor zijn werk.

Een spiegel voor volwassenen
Net op het moment dat Janneman Robinson het allemaal even niet meer ziet zitten, komt zijn oude kindervriend Winnie de Poeh tevoorschijn. En dan komen er een hele reeks Winnie de Poeh wijsheden die menig volwassenen een spiegel zullen voorhouden. Wellicht alleen hierom al een must-see voor alle volwassenen.

“Ze zeggen dat niks onmogelijk is, maar ik doe heel vaak niks.”
“Ik kom altijd waar ik heenga door weg te lopen waar ik was.”

de film Janneman Robinson & Poeh heeft een leeftijdsadvies vanaf zes jaar. Ik denk dat je je hier wel aardig aan houden kan. Want niet alleen de spannende stukjes in de film zorgen voor deze leeftijdsgrens, ook het niveau betreft de filosofie, heeft te maken met deze leeftijdsgrens. Mijn jongste van zes had er best moeite mee om het verhaal geheel te kunnen volgen en vatten. Desondanks heeft ook zij op haar manier van de film genoten.

Conclusie van de tienjarige? Op deze manier vind ik Winnie de Poeh wel weer leuk! Zelfs zo leuk dat Poeh’s Lollifanten Film ook weer opgezocht werd om vervolgens met een grote glimlach te kijken. Je kunt wel stellen dat de liefde voor Winnie de Poeh dankzij de film Janneman Robinson & Poeh herboren is.

Janneman Robinson
poeh 2
christopher_robin_courtesy_of_walt_disney_studios
poeh 1
poeh 5
poeh 4
poeh 6
poeh 3
Christopher Robin. (Ewan McGregor) with his long time friend Winnie the Pooh in Disney’s live-action adventure CHRISTOPHER ROBIN.
Janneman Robinson en Poeh, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
6


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
6, Alle Voorstellingen, familievoorstelling, Film, Jeugd

december 2018

dec zo 30 15:00 Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
9 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

dec zo 30 15:00 Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
9 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

dec zo 30 13:00 De Fabeltjeskrant en de Grote-Dierenbos Spelen
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
al 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

dec za 29 20:00 film
film
Nieuws
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

dec vr 28 20.30 Eindejaarsquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.-
VN:F [1.9.18_1163]