sep do 06 Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

City of Wesopa > Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

De humor als een schild tegen melancholie.

John Callahan (Joaquin Phoenix) bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel.

Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend (Jonah Hill) voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn leven (Rooney Mara) en verwerft hij nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

VPRO Cinema 4 sterren. Goed spel van alleskunner Joaquin Phoenix
de Volkskrant 4 sterren. Raskomieken in gevoelige bijrollen
Film totaal 4 sterren. Inspirerend portret van een man die zijn demonen vanuit zijn rolstoel verjaagt

Cast: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black
Regisseur: Gus Van Sant
Drama, komedie. VS. 113 min.

Het zal je maar gebeuren, wakker worden in een ziekenhuisbed met een verlamming van alle vier je ledematen na een avondje flink zuipen. Het gebeurde John Callahan op eenentwintigjarige leeftijd. John Callahan brak enkele jaren na dit auto-ongeluk door als controversieel cartoonist bekend om zijn zwarte humor. In de verfilming van de gelijknamige autobiografie van Callahan is ook geen gebrek aan zwarte humor, maar is er ook genoeg plek ingeruimd voor ontroering. Don’t Worry He Won’t Get Far on Foot is vooral het verhaal van hoe Callahan zijn alcoholisme overwon en striptekenaar werd. Gus Van Sant maakt met deze film een grappig en inspirerende biografie over het overwinnen van verslaving en tegenslagen.

Don’t Worry He Won’t Get Far on Foot beweegt soepel door verschillende fases uit het leven van Callahan. De scènes van voor het ongeval tonen het hoofdpersonage als een alcoholist die zo uit een boek van Charles Bukowski weggelopen zou kunnen zijn. Het ontbreekt hier niet aan de nodige humor, waarbij Callahan en Dexter op zoek zijn naar meer en betere ‘babes’, maar in plaats van achter de vrouwen aan nemen ze alleen maar meer en meer drank tot zich. Vooral Jack Black in de rol van Dexter zorgt hier voor veel hilariteit. Deze nacht stappen leidt uiteindelijk tot het ongeluk waarbij Callahan verlamd raakt.

De excessen van het drinken leiden uiteindelijk tot het auto-ongeluk, waarna Callahan lange tijd in het ziekenhuis en revalidatiecentrum moet doorbrengen. Ook hier gaat Callahan weer aan de drank. Uiteindelijk komt de invalide alcoholist bij een bijeenkomst van de AA terecht, waar hij Donny, zijn toekomstige sponsor, ontmoet. Hierna focust de film met name over het doorlopen van de fameuze twaalf stappen van de AA. Alhoewel het doorlopen van dit stappenplan op papier niet als de meest aantrekkelijke filmervaring klinkt, verveelt het geen moment. Dit komt met name door de perfecte mix tussen zwarte humor en tragiek die in deze film gehanteerd wordt en het overtuigende spel van Joaquin Phoenix en Jonah Hill.

 

don't worry 1
don't worry 6
don't worry 3
don't worry 2
don-t-worry5
don't worry 4
Don't Worry, He Won't Get Far on Foot, 2.8 out of 5 based on 4 ratings
12AngstGrof TaalgebruikSeks


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
12, Alle Voorstellingen, Angst, Film, Grof Taalgebruik, Seks

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]