jul do 05 Mozart in Love

City of Wesopa > Mozart in Love

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

De vormgeving, de locaties en natuurlijk de muziek, zijn prachtig uitwerking.

Het is 1787. Wolfgang Amadeus Mozart woont een tijdje in Praag, omdat hij genoeg heeft van het verwende gedoe van de elite in Wenen.

Toch vindt de componist in de vreemde stad niet de rust die hij zocht. Integendeel: zijn aanwezigheid in Praag veroorzaakt al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen. Zo belandt Mozart in het middelpunt van een verwarrend web van liefde, lust, geweld en zelfs moord.

Wolfgang Amadeus Mozart vierde zijn hoogtijdagen aan het einde van de 18e eeuw. In de film Mozart in Love word je meegenomen naar het jaar 1786, waarbij de jonge Mozart door niemand minder dan de machtige baron Saloka wordt overgehaald om een tijd door te brengen in de Gouden Stad, Praag. Tot zo ver is het verhaal op waarheid gebaseerd. Saloka heeft enkele malen de reis betaald om Mozart over te laten komen. Wat er verder waar is? Dat is gissen. Maar geloof me: dat maakt het verhaal er niet minder intrigerend om!

De liefde in Praag.
Op het moment dat Mozart naar Praag wordt overgebracht is iedereen in de ban van een knappe jonge sopraan, Zuzanna Lubtak. Iedereen heeft een oogje op haar, waaronder ook de seksistische en dominante baron Saloka (alle vrouwen vrezen zijn begerige blik en dito handen). Mozart krijgt echter ook een oogje op haar, sterker nog: ze beginnen zelfs een affaire! En dat terwijl Mozart thuis een vrouw en kind heeft… niet bepaald netjes van hem. En dat vind ook onze vriend Saloka. Hij probeert flink te stoken tussen de twee, waarbij hij al snel merkt dat er meer voor nodig is om ze uit elkaar te drijven. Veel meer.

Lust en passie.
Het is duidelijk dat Mozart in Love niet alleen draait om de liefde. Het draait vooral om de mix tussen liefde en lust, over verboden liefde, verlangens en frustraties. Vooral aan de kant van de baron. In een wereld van opera en muziek is het strijden om de eer, om het vertoon en om het succes dat er bij komt kijken. In prachtige kostuums en in schitterende omgevingen vertoeven de acteurs die dit stuk tot leven moeten brengen. Sfeervol aangekleed met muziek van Mozart, uiteraard. Alle verwikkelingen omtrent de aantrekkelijke Zuzanna lopen al snel uit de hand. Liefde, lust, wraak en zelfs moord zijn het gevolg van het haantjesgedrag – wat Mozart weer inspireert tot het schrijven van Don Giovanni. hulde voor de kostuums, de kleding en de settings waarin de film zich afspelen. Een geweldige toonzetting zorgt voor een sfeervol plaatje. Ook de acteurs weten zich prima te gedragen, waarbij vooral baron Saloka echt een wanstaltig personage neerzet waarvan je wel moet walgen. Klasse! Jammer genoeg is het verhaal daarentegen niet echt interessant of diepgaand. Het is een rechtlijnig verhaal zonder verrassingen, dat soms zelfs een tikje naar het humoristische neigt.

mozart in love 1
Mozart-in-Love2
Mozart-in-Love3
mozart in love 6
Mozart-in-Love4
mozart-in-love_5
12GeweldGrof TaalgebruikSeks


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
12, Alle Voorstellingen, Film, Geweld, Grof Taalgebruik, Seks

september 2018

sep zo 30 14:00 Incredibles 2 Nederlands gesproken
film jeugd
Alle Voorstellingen
6 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

sep za 29 20:00 evenement
film
evenement
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

sep vr 28 20:30 Hans Dulfer: Dulfer Plays Blues Leadbelly – uitverkocht.
Theaterconcert
Alle Voorstellingen
17.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

sep do 27 20:00 film
film
evenement
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

sep do 27 20:00 Utøya
film
Alle Voorstellingen
12AngstGeweld 8.-
VN:F [1.9.18_1163]