jun zo 03 Ferdinand

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 6 > Ferdinand

AANVANG 14:00 uur ZAAL OPEN 13:30 UUR ENTREE 5.-

GENRE:

‘Geen vechtstier, maar knuffeldier

Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je ​alleen  op iemands uiterlijk afgaat…

‘Ferdinand’ speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een avontuur.

Regie: Carlos Saldanha | 108 minuten | animatie, avontuur, komedie, familie, fantasie | Nederlandse stemmencast: Rico Verhoeven, Plien van Bennekom, Vlinder Kamerling, Rutger ‘Furtjuh’ Vink, Mike Weerts, Charlie Luske en Johnny Kraaijkamp Jr.

Een van de grote attracties van de Amerikaanse animatiefilm ‘Ferdinand’ is dat het verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van een schattig, vroegwijs kalfje in de heuvels van Andalusië. Ferdinand wordt geboren op een stierenfokkerij in Zuid-Spanje waar hij klaargestoomd wordt voor het stierengevecht. Maar Ferdinand wacht zijn ellendige lot niet af. Hij ontsnapt en vindt een nieuw thuis bij een vriendelijke bloemenkweker en diens vrolijke dochtertje. Ferdinand geniet van het vrije leven in de wei. Hij groeit uit tot een gigantische, blije stier.

Tot de stierenfokkers hem op een dag weer vangen, niet wetende dat Ferdinands tweede ontsnapping nog spectaculairder zal zijn. Hij ontsnapt dit keer niet alleen, maar samen met de andere stieren. Een jolige geit en drie bontgekleurde egeltjes treden aan als sidekicks.

Ferdinand wordt gevangen en teruggebracht naar Casa del Toro, waar zijn oude vrienden inmiddels ook volwassen zijn geworden en nog altijd hopen ooit een keer te worden uitgekozen voor het stierenvechten. Ferdinand maakt kennis met Lupe, een afzichtelijke geit die zich gespecialiseerd heeft in het klaarstomen van de stieren voor hun ‘grote dag’. Ferdinand heeft inmiddels in de gaten dat er voor een stier hoe dan ook geen fijne afloop is; ofwel worden ze door de stierenvechter in de arena doodgestoken (want de stier wint natuurlijk nooit), ofwel krijgen ze een enkeltje slachthuis. Nu moet hij de andere stieren daar nog van zien te overtuigen. Want alleen als ze samenwerken, maken ze kans om aan hun lot te ontsnappen.

‘Ferdinand’ is een tijdloos verhaal over een universeel thema: wees wie je wil zijn, ook al is dat niet degene die anderen verwachten dat je bent. Hoewel het bronmateriaal inmiddels ruim tachtig (!) jaar oud is, is dit thema met het oog op de genderdiscussie nog altijd opmerkelijk actueel. Het is knap hoe Saldanha en zijn crew zo’n imposante stier zo aandoenlijk en aaibaar hebben weten te maken. Daarbij werd een hele stoet aan nevenfiguurtjes gecreëerd. Naast de hysterische geit Lupe en de andere stieren zien we onder meer ook een drietal met Duits accent toebedeelde showpaarden en drie inventieve vrolijk gekleurde egeltjes, die een cruciale rol spelen in de ontsnapping uit Casa del Toro. De animaties zijn koddig, vrolijk en treffend en er zit een aantal sterke grappen in de film. Zo belandt de arme Ferdinand tijdens zijn vlucht voor de woedende meute in een porseleinwinkel die gerund wordt door een kippig oud vrouwtje. Ook de dance-off tussen de stieren en de paarden is hilarisch. Wellicht had er met de muziek meer gedaan kunnen worden, want op de onvermijdelijke ‘Macarena’ en het liedje van de Colombiaanse zanger Juanes bij de aftiteling kunnen we de soundtrack niet bepaald cultureel verantwoord noemen.

Twentieth Century Fox and Blue Sky Studios present
affiche ferdinand
Ferdinand_st_4_jpg_sd-high_©-2017-Twentieth-Century-Fox-Film-Corporation-All-Rights-Reserved-
-ferdinand-2
Ferdinand
FERD_Juanes_Still_v1.0_sRGB 
Ferdinand (voiced by John Cena) stops and smells the flowers Juan (voiced by Latin music star Juanes) is holding.
In front of Ferdinand are Lupe and Juan’s daughter Nina, and on top of Ferdinand are his hedgehog pals Una, Dos and Cuatro.
Photo Credit: Blue Sky Studios
ferdinand1
Ferdinand, 5.0 out of 5 based on 1 rating
6AngstGeweldleeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
6, Alle Voorstellingen, Angst, Film, Geweld, Jeugd, leeftijd 6+