apr zo 29 Early Man

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > al > Early Man

AANVANG 14:00 uur ZAAL OPEN 13:30 UUR ENTREE 5.-

GENRE:

Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en droge humor.

De nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep.

Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren. ​

Regie: Nick Park | 89 minuten | animatie, avontuur |

Nederlandse stemmencast: Arjen Lubach, Koen Kardashian (Koen Pieter van Dijk), Nicolette Kluijver.

Early Man is vakwerk om van te houden. Early Man laat zien dat hier iemand dag in dag uit zorgvuldig klei heeft gekneed, van gezichtsuitdrukking naar gezichtsuitdrukking. De film is soms voorspelbaar, maar Aardman heeft weer vakwerk gemaakt om van te houden. Op het gelaat van Lord Nooth zit een vingerafdruk. Het valt niet direct op en storen doet het niet, maar wie goed kijkt, ziet onmiskenbaar een reliëf van ribbeltjes aan de zijkant van zijn gezicht. Per ongeluk? Natuurlijk niet. Als ze bij de Britse animatiestudio Aardman een glad hoofdje willen, dan maken ze een glad hoofdje. Een vingerafdruk zoals die in Early Man is een welbewuste ode aan het handmatige knutselwerk achter de kleipoppetjesanimatie. Het benadrukt dat iemand dag in dag uit aan dat hoofd van Lord Nooth heeft gewerkt, zorgvuldig knedend, van gezichtsuitdrukking naar gezichtsuitdrukking. Het is het ‘ouderwetse’ handwerk waar Aardman om bekendstaat en waarop regisseur en viervoudig Oscarwinnaar en Wallace and Gromit-bedenker Nick Park (Chicken Run, The Curse of the Were-Rabbit) dol is.

Early Man, zijn eerste speelfilm in dertien jaar, speelt zich af tussen het stenen tijdperk en de bronstijd. Lang, idioot verhaal kort: een stel domme oermensen, onder leiding van holbewoner Dug, moet het in een voetbalwedstrijd opnemen tegen een groep bronstijdmensen. Inzet is de vallei waar de eerstgenoemden wonen maar de laatstg.enoemden, onder aanvoering van Lord Nooth, grondstoffen willen delven.

Prehistorie en voetbal; dankbaar terrein voor grappenmakers. De dik-bewenkbrauwde holbewoners met varkensneusjes contrasteren prachtig met de langharige, overbetaalde voetbalvedettes. Early Man zit naar goede Aardman-traditie vol geestige terzijdes en slapstick.

Even lijkt de film op een milieuvriendelijk verhaal af te koersen, iets met een boodschap. Maar voordat het tuttig wordt, zijn Park en zijn medewerkers alweer afgeleid door alle gekkigheid die ze kunnen uithalen met zelfbedachte oertijddieren, ergens in de marges van het scherm.

Early-Man-poster
EarlyMan3
affiche early man
EarlyMan2
EarlyMan_4
Early Man, 5.0 out of 5 based on 1 rating
alGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
al, Alle Voorstellingen, Film, Grof Taalgebruik, Jeugd

juli 2019

jul do 04 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]