Apr vr 06 André Manuel: De Onzen

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Cabaret > André Manuel: De Onzen

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.50

GENRE:

Onverschrokken gaat hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme te lijf.

André Manuel gaat in zijn 632ste programma De Onzen op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk.
Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken. Het is 2017. We bombarderen nog steeds moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons.

André Manuel : De Onzen (reprise)

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig
André Manuel gaat in zijn 632ste programma De Onzen op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken.

Het is 2017. We bombarderen nog steeds moslims in het Midden Oosten.
En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons.

André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.” (De Volkskrant)

De pers (beknopt) over De Onzen:

NRC (****): “Satire van Manuel zoekt humor op gevaarlijk terrein.”
Volkskrant (***): Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat.”
Twentse Courant: Elke avond actueel is zo knap.”

Theaterkrant (***): “Beproefd recept of niet, de inhoud van zijn tirades verveelt nooit.”

De pers over De Onzen:

NRC (****): SATIRE VAN MANUEL ZOEKT HUMOR OP GEVAARLIJK TERREIN

“De laatste jaren lijkt Manuel bezig met een triomfantelijke revanche, die hem vorig jaar zelfs de Poelifinario voor het beste cabaretprogramma opleverde. (…) De Onzen zet die lijn voort. Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. Of juist de uitkomst is van een geraffineerde omdraaiing. Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend de spanning creëert. (…) Een spervuur aan grappen waarin hij af en toe ook zichzelf niet spaart. “Ik ben een optimist”, zegt hij. “Bij mij zit de zaal altijd half vol.” Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop.”

Volkskrant (***)

“Onverschrokken gaat André Manuel het racisme te lijf. (…) Wat zouden wij doen als hier de oorlog uitbreekt: vluchten of vechten? De Twentse cabaretier André Manuel stelt ons deze vraag vanaf Camping Den Blanke, waar hij is aangesteld als hoofd Animatie. Deze functie past bij wat Manuel zou doen in een oorlogssituatie: De vijand recht in het gezicht uitlachen. Oorlog is theater en dat moet je niet serieus nemen. Je kunt boven je vijanden staan door het brengen van kunst, schoonheid en superieure humor. (…) Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslim-terrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken. “

Twentse Courant

“Meneertje Manuel heeft een tussenvorm gevonden tussen cabaret, gesproken column en stand-up comedy. Hij is aangekomen bij een soort cabaret permanente, waarin niets vastligt, zodat hij in deze razende tijd elke nieuwe ontwikkeling meteen een plek kan geven. Elke avond actueel is zo knap.”

Facebook: @andre.manuel.9822
Twitter: @manemanofzo

André Manuel - De Onzen 1
André Manuel - de Onzen scènefoto 1
André Manuel - de Onzen scènefoto 2
André Manuel - De Onzen scènefoto 3
André Manuel - de Onzen scènefoto 2
André Manuel - De Onzen scènefoto 3


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret

mei 2019

May vr 31 20:00 film
popmuziek
Nieuws
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

May do 30 20:00 film
popmuziek
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

May do 23 20:00 film
popmuziek
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

May zo 19 20:00 film
popmuziek
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

May za 18 20:00 Toneelgroep Suburbia: Bedrog
relatie drama
Nieuws
8.-
VN:F [1.9.18_1163]