mrt ma 19 Muziekfilmfestival blijft verrassen

City of Wesopa > Muziekfilmfestival blijft verrassen

GENRE:

Uit de klipper Frans Horjus, wintergast in de kom van Weesp, klinkt op zaterdagmiddag 17 maart accordeonmuziek. Welluidend galmt het lied Ome Jan over het water. Een boot vol bezoekers van het 5e muziekfilmfestival laat zich horen. De documentaire Telkens Weer ontleend de titel aan een van onvergankelijke klassiekers  van Willeke Alberti. Silvia Bromet maakte een portret van de zangeres die bij zo veel generaties Nederlanders warme gevoelens oproept. Zij is ook zelf aanwezig en beantwoordt met graagte de vragen. Silvia had haar eigen film nog niet met reacties van het publiek gezien en merkt de ontroering die de kijkers meemaken. Zij vertelt over haar bewondering voor de sterke en warme vrouw die Willeke is. De vertoning in de boot is al een belevenis op zich, het muziekfilmfestival kende meer bijzondere momenten. De film Rockabul over een hard rock band in Kaboel wordt op vrijdagavond bezocht door een aantal leden van de Afghaanse gemeenschap in Weesp. Voor hen betekent de film een lang niet gemakkelijk weerzien met de stad waaruit zij zijn verdreven.

Op zaterdagavond ontroert de film over de tragische levensloop van gitarist Jimmy Rosenberg weer een zaal vol toeschouwers, ook al zien sommigen de film voor de derde keer. De voorstelling wordt omlijst door het Blue Skies Trio, waardoor je gipsy sound nog even vast houdt.

Voor de City ligt de Vuurlinie. In het seizoen een van de toeristische trekpleisters van Weesp, op zaterdagmiddag een gezellige en goed verwarmde attractie in het festival waar het rad van muziek bepaalt welke fragmenten er worden gedraaid. U hoort, na deze première, vast meer van dit nieuwe format.

Food&Vinyl is ook een nieuwe formule in dit 5e festival. Op zaterdagmiddag is de grote zaal snel omgetoverd tot een gezellig restaurant met heerlijk&verantwoord eten, waaraan de gasten zich tegoed doen onder het genot van drankjes&plaatjes. Ook op drankgebied is er een première, de nieuwe IPA van Wispe beleeft een feestelijke lancering.

In de rock hoek van het festival, geprogrammeerd in de sfeervolle Uitkijk boven, is er een duidelijke rode draad in de persoon van onverslijtbare Iggy Pop die in drie achtereenvolgende films terug komt. Op donderdag in Rumble, op vrijdag in Danny Says en op zaterdag met zijn eigen verhaal over de Stooges. Iggy kan in levende lijve nog in alle drie de films acteren dankzij een tijdige harddrugs stop. Samen met David Bowie, in Berlijn. Lust for life, en dan met verstand.

Het slotfeest op zaterdagavond is mede dankzij de Leuke Jongens BV een vrolijke danspartij. Hoe kan het toch dat zulke jonge jongens zoveel van onze nummers kennen en leuk vinden, vraag je je als zestiger af. Ook dat is de winst van het muziekfilmfestival.

Heel veel dank aan alle sponsors, vrijwilligers en vooral bezoekers die van dit festival weer een onvergetelijke editie hebben gemaakt.

 

Mede namens het event team,

Johan de Jong

 

telkens weer 2

SCF13-DU-rural

rosenberg 5

vuurlinie

Vinyl-Record-Placemats-white-elephant-gift (1)

Gimme Danger

IMG_4273Wesopa nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]