mrt za 17 MFF: Jimmy Rosenberg-de vader, de zoon & het talent.

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > al > MFF: Jimmy Rosenberg-de vader, de zoon & het talent.

AANVANG 20:15 uur ENTREE 8.-

GENRE:

Een film over het veelbewogen leven van Sinti Jimmy Rosenberg die al op 12 jarige leeftijd ontdekt wordt als uitzonderlijk gitaar talent. 

In de documentaire zien we Jimmy die op zijn 26e de greep op zijn leven kwijt lijkt.

Jeroen Berkvens/2007/77 minuten – NL

Jimmy Rosenberg zien velen als de opvolger van gitaarvirtuoos Django Reinhardt. Dat is hij al vanaf zijn 12e. Een miljoenencontract op 17-jarige leeftijd lijkt de bevestiging van een internationale carrière. In de documentaire zien we Jimmy die op zijn 26e de greep op zijn leven kwijt lijkt. Hij raakt verstrikt in een neerwaartse spiraal van geweld en drugs. Van de moeders mag hij zijn kinderen niet zien, hij heeft geen eigen huis en leeft meestal bij zijn moeder en twee verwarde broers. Zijn vader komt na acht jaar vrij uit de gevangenis en wil Jimmy helpen. Het gitaarspel wordt steeds virtuozer en sneller. Maar kan Jimmy aan zijn verleden ontsnappen?

Na afloop van de film over Jimmy Rosenberg neemt Trio Blue Skies ons mee in de sfeer van de zigeunerjazz. Gypsy jazz, swing manouche, hot club muziek en zigeunerjazz. Het zijn allemaal namen voor ongeveer dezelfde muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Het was een tijd waarin Europese pioniers de nieuwe swingmuziek uit de USA (jazz en vooral dansmuziek) combineerden met de traditionele zigeunermuziek uit Europa. Belangrijkste schepper van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt.

Trio Blue Skies bestaat uit Martijn van den Brink – Solo Gitaar/Zang, Melvin Könings – Contrabas en Aleida Plat – Ritme Gitaar/Zang.

hierna om 22.30 uur komen:

Leuke Jongens BV, Entree gratis

De Leuke Jongens B.V. horen inmiddels bij het meubilair van het Muziekfilmfestival. Hun business plan is simpel: een onuitputtelijke collectie vinyl-singles, twee platenspelers en twee leuke jongens (Tim Meijer en Robert van Leeuwen) die met naald en plaat alles aan elkaar draaien. Neem vooral ook je eigen platen mee: als je erop kunt dansen, kunnen wij het draaien!

 

 

IMG_4273
rosenberg 1
rosenberg 4
rosenberg 2
rosenberg 7
rosenberg poster
Jimmy Rosenberg, vader , zoon , talent
rosenberg 8
al


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
al, Alle Voorstellingen, Film, Muziek, Muziekfilmfestival

juni 2019

jun zo 30 14:00 jeugdfilm
film jeugd
Alle Voorstellingen
6.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun do 27 20:00 film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun zo 23 15:00 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun za 22 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun vr 21 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]