mrt zo 25 Paddington 2

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Paddington 2

AANVANG 14:00 uur ENTREE 5.-

GENRE:

Paddington bedenkt een mooi verjaarscadeau voor Tante Lucy, maar het gaat helemaal mis.

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen.

 • SPEELDUUR 103 minuten REGISSEUR Paul King  ACTEURS Ben Whishaw    Hugh Grant       Brendan Gleeson 
 • Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

  Het onhandige beertje Paddington vrolijkt iedereen op in deze magische film

  Het parool*****: Familiefilm Paddington 2 is nog beter dan het toch al fijne origineel. Hij zit vol Chaplinachtige slapstick en fysieke komedie in de traditie van The Marx Brothers. MIKE PEE

  De Volkskrant **** Het knapste aan de Paddington-reeks is dat hij nooit weeïg wordt. Paul King roert wat pure filmmagie door zijn film met een verbluffend pop-up-Londen. Bor Beekman

  Het knapste aan de Paddington-reeks is dat hij nooit weeïg wordt. Paul King roert wat pure filmmagie door zijn film met een verbluffend pop-up-Londen. Dat het immer beleefde, marmeladeliefhebbende beertje uit de klassieke boekenreeks uitstekend werkt als speelfilmpersonage leerde Paddington, de kolossale Britse kinderfilmhit uit 2014 met een precies voldoende dierlijk, niet te menselijk ogende animatie-Paddington, die voor de bioscoopversie werd losgelaten tussen de waarlijk levende mensen, waaronder zijn adoptiefamilie. Deel twee kon niet uitblijven. Daarin spaart het beertje geld voor een geheimzinnig pop-upboek, dat hij cadeau wil doen aan zijn bijna 100-jarige berentante. Paddingtons nieuwe bijbaantjes als barbier en schilder, voor de nodige bijverdiensten, zijn gevat in aanstekelijke, Buurman en Buurman-esque minirampen, maar vormen op zich onvoldoende materiaal voor de speelfilmduur. Dus is er ook grotesk kwaad, in de vorm van de pompeuze, aan lager wal geraakte toneelacteur Phoenix Buchanan (Hugh Grant), die óók uit is op dat ene antiquarische boek. Die Buchanan is minder eng dan Nicole Kidmans taxidermist in de eerste film, eerder meelijwekkend. Een multiverkleedrol waarin Grant alle met de acteursprofessie gepaard gaande wanen en ijdelheden heerlijk ridiculiseert.

  Soms roert regisseur Paul King even wat pure filmmagie door zijn film; dan dwaalt Paddington in z’n berendagdroom ineens door een verbluffend fraai pop-upLonden, zó openklappend uit het boek, inclusief papieren duiven op de pleinen. Ook de in een kookfestijn uitmondende gevangenisscènes zijn een genot om te zien; gestileerd als in een prentenboek.

  Maar het knapste aan de filmreeks is toch dat hij nooit ook maar een moment weeïg wordt, of al te ironisch. De onhandige Paddington, het toonbeeld van zachtheid en goede wil, is geen prekerige beer. Hij kán eenvoudigweg niet anders dan vriendelijk zijn. En dat vrolijkt z’n omgeving op. Nee, vroeger was niet alles beter, maar vroeger is wel een belangrijk onderdeel van wie we nu zijn. Het verlangen ernaar is dus begrijpelijk, al moeten we ervoor waken met onze rug naar de toekomst te gaan staan. Hij speelt zich af in fictief Londen, waar iedereen in mooie, grote huizen woont. Waar kinderen met stoomtreinen spelen of hun eigen krant ­beginnen. Waar iedereen vriendelijk doet tegen elkaar.

  Op een angst zaaiende buurman na dan, die een soort brexit propageert en waarschuwt voor de indringer Paddington, die ­inmiddels al enige tijd bij de familie Brown woont. Een beer in een chique buurt, dat kan nooit lang goed gaan. Op een nacht wordt het ding gestolen.Hij lijkt gelijk te krijgen. Paddington spaart voor een prachtig prentenboek van Londen om aan zijn tante Lucy te geven.  Paddington krijgt de schuld, maar de echte dader is ­toneellegende Phoenix Buchanan (Hugh Grant).
  Grant speelt met zichtbaar genoegen een uitvergrote versie van zichzelf, een ooit beroemd acteur die ­tegenwoordig in reclames voor hondenvoer te zien is. Zijn zelfspot is zo innemend dat hij een mindere film gemakkelijk had overschaduwd.

  Chaplinachtige slapstick
  Maar Paddington 2 is nog beter dan het toch al fijne origineel. Hij zit vol Chaplinachtige slapstick en fysieke komedie in de traditie van The Marx Brothers.
  Fantastisch zijn ook de scènes in de gevangenis waar Paddington na zijn veroordeling terechtkomt. Hij wast per ongeluk een rode sok met de witte uniformen mee, waardoor alle zware jongens in een roze pakje rondlopen.
  Gelukkig overtuigt hij de strenge kok ervan dat hij fantastische marmelade kan maken. De kille kantine verandert in een gezellige theesalon.

  Charmant, stuntelig en vol zelfspot: het geheim van His Royal Grantness. Acteur Hugh Grant speelt niet veel, maar áls hij weer eens meedoet aan een film wordt zijn rol memorabel. Ook in Paddington 2 (vanaf nu te zien) is hij unbearably charming.

paddington_3
Paddington 1
Paddington 2
paddington-4
paddington 5
Paddington 2
Paddington8
Paddington9
paddington-2-1
leeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Film, Jeugd, leeftijd 6+, nederlands gesproken

juni 2019

jun zo 30 14:00 jeugdfilm
film jeugd
Alle Voorstellingen
6.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun do 27 20:00 film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun zo 23 15:00 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun za 22 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun vr 21 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]