mrt do 01 The Leisure Seeker

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 6 > The Leisure Seeker

AANVANG 20:00 uur ZAAL OPEN 19:30 UUR ENTREE 8.-

GENRE:

Een mooie intieme en  Intelligente roadmovie, vol hartverwarmende  avontuurtjes en ontmoetingen.

Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, hij lijd aan ver gevorderde altzheimenr en zij heeft kanker, verlangen ze toch naar een laatste avontuur.

Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Het wordt een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen, van Massachusetts naar Florida. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, hij lijd aan ver gevorderde altzheimenr en zij heeft kanker, verlangen ze toch naar een laatste avontuur.

Regisseur: Paolo Virzì – Cast: Helen Mirren, Donald Sutherland, Drama, komedie. engels. 112 min.

Oscarwinnares Helen Mirren en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland schitteren in The Leisure Seeker, een romantische tragikomedie van de Italiaanse regisseur Paolo Virzì naar de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian.

VPRO Cinema – 4 sterren. Intelligente en sympathieke roadmovie.

De Volkskrant  – 3 sterren. Het is wat precies komisch moet zijn en wat dramatisch

NRC – 3 sterren. Helen Mirren en Donald Sutherland vormen een hartverwarmend geriatrisch liefdes duo.

Zij is ernstig ziek, hij is dementerend – hij is zelfs al zozeer afgetakeld dat hij niet meer mag rijden en al helemaal niet in hun oude Winnebago-camper. Kortom: ze moeten er wel stiekem met zijn tweetjes tussenuit knijpen, zonder hun volwassen kinderen te vertellen waar ze zijn of waar ze heen gaan.
Zij is in dit geval Helen Mirren en hij is Donald Sutherland, en dat is wat The Leisure Seeker best de moeite waard maakt. De eerste Amerikaanse film van regisseur Paolo Virzì (La pazza gioia), een boekverfilming, volgt ogenschijnlijk een keurig verhaaltje, bedoeld voor de oudere doelgroep die ook plezier beleefde aan The Best Exotic Marigold Hotel-films. John en Ella Spencer zijn al tientallen jaren getrouwd. Samen hebben ze een mooi leven opgebouwd, kinderen gekregen en genieten ze samen van hun oude dag. Maar voormalige professor John wordt steeds vergeetachtiger en Ella krijgt steeds meer gezondheidskwaaltjes. In een opwelling besluiten ze met hun camper een trip door de VS te maken en het huis van Ernest Hemingway te bezoeken. Tijdens de reis gaat het geheugen van John steeds verder achteruit en blijkt Ella lichamelijk erg broos te zijn. Wanneer John weet wie Ella is, kan hij uiterst charmant zijn, maar zijn vergeetachtigheid leidt bij haar ook tot frustratie. De twee acteurs weten de rollen mooi in te vullen en schakelen moeiteloos tussen grappige momenten en emotionele en zwaar beladen scènes. Hun chemie houdt de aandacht vast en weet af en toe echt te raken. Zo is er een verhaallijn rond de kinderen van Ella en John, die zich thuis zorgen maken over pa en ma. Er is bijvoorbeeld een verhaallijntje rondom een ex van Ella die de ene na de andere vreemde situatie oplevert. En dan is er dat in-en-in tragische einde: is dat werkelijk bedoeld als happy end?

Logisch wordt het bovendien niet: hoe kan het dat de excentrieke hoogleraar die alleen over Hemingway wil praten en de vrouw die over alles wil kletsen behalve over Hemingway ooit bij elkaar kwamen? Maar Mirren en Sutherland laten je geloven dat het kan. Ze maken geen zielige knuffelbejaarden van Ella en John – het zijn types die een stevige borrel lusten en van wie je hoopt dat ze niet naast je komen te staan op de camping.

Bovendien geven de acteurs hun personages op de kwetsbare momenten een hart. Bijvoorbeeld als Ella tijdens een helder moment van John verzucht hoe blij ze is ‘dat hij weer even bij haar terug is’ en John schakelt tussen zijn verwarring en het verdriet daarover. Of als ze samen dansen in een hotelkamer, op Don’t Leave Me This Way, godbetert. Mirren en Sutherland maken het mooi en intiem – tot het scenario Ella laat kotsen.

leisure seeker 1
Leisure-Seeker_3
leisure seeker2
the-leisure-seeker4
leisure seeker 5
The Leisure Seeker
the-leisure-seeker.7
The Leisure Seeker, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
6AngstGeweldGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
6, Alle Voorstellingen, Angst, Film, Geweld, Grof Taalgebruik

juni 2019

jun zo 30 14:00 jeugdfilm
film jeugd
Alle Voorstellingen
6.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun do 27 20:00 film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun zo 23 15:00 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun za 22 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun vr 21 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]