mrt do 22 Wild

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > al > Wild

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

We volgen gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.

We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Kleinere rollen zijn voor de raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe.  André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen. Al met al zijn het spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat de regisseur  speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn.

Cast: André van Duin (Stem) Regisseur: Luc Enting Documentaire. Nederlands. 80 min.

De Volkskrant – 3 sterren. Wild is natuurfilm van oude stempel, maar wel met prachtige beelden.

NRC – 3 sterren. On-Hollands ruige Veluwe.

De Telegraaf – 3 sterren. Leven en overleven op de Veluwe.

De Veluwe is het populairste vakantiegebied van Nederland, maar in de natuurfilm Wild is geen mens te zien. Regisseur Luc Enting kreeg toegang tot de voor toeristen verboden gebieden en kon zo in alle rust de vele diersoorten observeren. Edelherten, wilde zwijnen en vossen spelen een hoofdrol in Wild. Enting hanteert een beproefd recept: de film volgt de jaargetijden, met veel aandacht voor jonge, kwetsbare dieren en de voortplantingscyclus. Het door André van Duin ingesproken commentaar dicht de dieren tal van menselijke eigenschappen toe en voorziet in wat belegen grapjes. Een natuurfilm van de oude stempel dus, maar wel gemaakt met de meest geavanceerde apparatuur. En dat levert prachtige beelden op. De eerste recensies op de familiefilm ‘Wild, bonte families op de Veluwe’ zijn lovend. “Een betoverende natuurdocumentaire die je meteen zin geeft de wandelschoenen aan te trekken”.

De film trekt niet alleen families naar de bioscoop maar inspireert ook om fietsend of wandelend de Veluwse natuur in te trekken. Wie ook een poging wil wagen om wat wild te zien, wordt aangeraden om dat zorgvuldig te doen. Dat vergroot de kans op het zien van wild en voorkomt dat de natuur erdoor verstoort raakt.

Real life Wild beleving
Binnen de Veluwe hebben o.a. terreinbeheerders en toeristisch bedrijfsleven de handen ineen geslagen om fans een echte Wild beleving te bieden, zonder het wild en de natuur te verstoren. Zo kan je op safari, een speurtocht doen of op excursie met een boswachter, die de beste plekjes kent. Op de website www.visitveluwe.nl/wild vind je een interactieve plattegrond met de openbare wildobservatieplekken en allerlei arrangementen om van je bezoek aan de Veluwe een echte Wild ervaring te maken.

Over Wild
De film ‘Wild’ is een overweldigende ode aan de natuur en het Veluws landschap. Gedeputeerde Bea Schouten voor toerisme heeft de film gezien en is onder de indruk: “Natuurlijk weten we al hoe bijzonder de Veluwe is, maar deze film laat weer eens zien waarom: wat een prachtige landschappen, je waant je in het buitenland, zo groots. De hoofdrolspelers, een vossengezin, familie zwijntjes en het edelhert, zijn zowel sympathiek als soms een bedreiging voor elkaar. Ik hoop dat we heel Nederland laten voelen hoe bijzonder de Veluwe is, een schitterend gebied om te bezoeken, maar ook om heel zuinig op te zijn.”

Wild
wild3
wild4
wild_5
wild 6
Wild_7
alGeweld


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
al, Alle Voorstellingen, Film, Geweld

juni 2019

jun zo 30 14:00 jeugdfilm
film jeugd
Alle Voorstellingen
6.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun do 27 20:00 film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun zo 23 15:00 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun za 22 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

jun vr 21 19:30 De City Speelt: kinderen
jeugd theatergroepen
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]