feb di 13 Welkom In de wereld van klank en verbeelding op het 5e muziekfilmfestival in Weesp.

City of Wesopa > Welkom In de wereld van klank en verbeelding op het 5e muziekfilmfestival in Weesp.

AANVANG 20:15 uur ENTREE 8.-

GENRE:

Het vijfde City of Wesopa muziekfilmfestival voor fans van ieder genre en voor wie fan wil worden!

The City of Wesopa heeft binnen en buiten Weesp met het muziekfilm festival een naam opgebouwd. Muziekfilms over helden van klassiek tot pop en van jazz tot Disney worden afgewisseld met inleidingen en omlijst met live muziek. Gaat de vijfde editie het succes van de vierde overtreffen? Met perfect beeld en geluid, enthousiaste muzikanten en goed geluimd publiek vormt het festival al vier jaar lang een fraai cultureel speerpunt in ons stadje aan de Vecht.

Het 5e muziekfilmfestival in Weesp. Dit jubileum kent een grote schakering van films uit veel muziekgenres. Rock, pop, gipsy, jazz, indiaans en het Nederlandse levenslied. En van over de hele wereld. Afghanistan, Indiaans Amerika, New York of gewoon Amsterdam. Extra in deze editie zijn de locaties buiten de City op zaterdag 17 maart. In de kom ligt de Vuurlinie, waar een rad van muziek je favoriete muziekfilm fragment gaat bepalen. Even verder op de Frans Horjus, voor deze gelegenheid omgedoopt tot de Willeke Alberti. Met twee speciale vertoningen van Telkens Weer, in aanwezigheid van de regisseur Sylvia Bromet. In de Weesper bibliotheek staat er een heel speciale filmbelevenis gepland met Koyaanisquatsi. In het theater City of Wesopa zijn de grote zaal en City Uitkijk het podium voor recente muziekfilms zoals Gimme Danger (2017) met de Stooges en Iggy Pop of Rockabul (2017) over de enige hardrockband  in Afghanistan. Een klassieker is er ook in de vorm van een making of. Leonard Bernstein dirigeert zijn eigen West Side Story en biedt een uniek inkijkje in de wereld van een componist die zijn eigen stuk uit laat voeren. Het festival wordt natuurlijk opgeluisterd door interessante inleidingen, livemuziek en Dj’s. Als festivalbezoeker heb je tussendoor, of ook tijdens de film, zin in een lekker biertje. Dat treft. Wispe is onze hoofdsponsor.

Op 15, 16 en 17 maart staat het centrum van Weesp in het teken van muziek en film. We kunnen niet wachten.

 

baby-driver-2
rumble 1
Danny says
RocKabul-5
Beauty and the Beast 1
koyaanisqatsi4
telkens weer 1
the making of West Side Story
Gimme Danger
rosenberg 8


Wesopa nieuws

Muziekfilmfestival, Wesopa nieuws

januari 2019

jan do 31 20:00 Mary Shelley
drama film
Alle Voorstellingen
9AngstGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan wo 30 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 14:00 Hotel Transsylvania 3
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 11:15 Carl van Reenen en Kwintet Grupo d’Aro: Ontmoeting Klassiek en Tango
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, kinderen tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

jan za 26 16.00 De City Speelt: In de Leegte van de Dagen, O.A.Z-gebouw
theatergroepen
Nieuws
vrij entree
VN:F [1.9.18_1163]