feb zo 25 Hanna Shybayeva, piano

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Muziek > Hanna Shybayeva, piano

AANVANG 11:15 uur ENTREE 12.50.-

GENRE:

Componisten van alle tijden kwamen vroeg of laat terug op hun wortels van de oorsprong

Hanna Shybayeva wordt geprezen door pers en publiek voor haar muzikale interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleuren-palet, zowel solistisch en als partner in kamer- en vocale muziek.

Programma  ‘De Oorsprong’

Componisten van alle tijden kwamen vroeg of laat terug op hun wortels van de oorsprong, de volksmuziek uit hun geboorteland. Deze specifieke muziek was heel vaak het begin van hun muzikale denken. Grieg, Chopin, Tchaikovsky, en vele anderen, hebben vaak de volksmuziek in hun composities geïntegreerd. De Hongaar Bartók heeft zelfs zijn hele leven een wetenschappelijk studie gemaakt van de oorsprong van Balkan volksmuziek en heeft vele originele composities gecollectioneerd. Nog meer moderne componisten als Fazil Say en Frederic Rzewski gaan nog verder met experimenteren met de klanken van hun geboorteland, zij doen dat op een hele speciale manier en gebruiken de piano als een middel om de originele klanken te imiteren.

Edvard Grieg: 6 Lyric Pieces opus 54

(1843-1907)

Peter Iljitsj Tchaikovsky: Dumka

(1840-1893)

Béla Bartók: 15 Hungarian Peasant Songs

(1881-1945)

Frederic Rzewski: Winnsboro Cotton Mill Blues

(1938)

Alberto Ginastera: 3 Argentijnse dansen

(1916-1983)

julia tom 1


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Muziek

juli 2019

jul do 04 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]