Jan zo 28 Coco, nog enkele kaarten.

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Coco, nog enkele kaarten.

AANVANG 14:00 uur ENTREE 5.-

GENRE:

De twaalfjarige Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden.

Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

 • REGISSEUR Adrian Molinaen Lee Unkrich. ACTEURS Gael García Bernal Benjamin Bratt Renee Victor
 • Speelduur
  126 minuten
 • Nederlands gesproken

  Een animatiefilm over de dood. Dat klinkt loodzwaar. Maar Coco is helemaal niet moeilijk of alleen maar verdrietig. Het is een film die heel grappig en vrolijk is en je toch laat nadenken. De perfecte mix dus. Coco gaat over de Mexicaanse jongen Miguel. Hij houdt enorm van muziek maken, maar in zijn familie is muziek verboden. Dat heeft te maken met een lang geleden overleden overgrootvader. Hoe dat precies zit, blijft lang onduidelijk. De film speelt zich af rond de Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag waarop de doden geëerd worden. Die dag besluit Miguel om stiekem mee te doen met een muziekwedstrijd. Maar er gaat iets vreselijk mis. Hij komt terecht in het land der doden, waar hij zijn voorouders ontmoet. Miguel ontdekt de dood niks is om bang voor te zijn. De doden vermaken zich prima. Ze lachen, dansen en feesten erop los. Ze maken zich maar om één ding zorgen: dat ze vergeten worden door de levenden.

  Bijzondere combi

  Coco gaat over best zware, moeilijke dingen: doodgaan en een mogelijk leven daarna. Dat klinkt pittig maar gelukkig is er ook genoeg vrolijkheid. De muziek in de film is aanstekelijk en de karakters zijn heel grappig. Het leukst is het schurftige hondje Dante dat Miguel overal trouw volgt. Coco is een film die je blij maakt maar ook laat nadenken. En die combinatie maakt ’m heel bijzonder. Een film om bovenaan je kerstvakantieplannen te zetten! Zorg er dan voor dat je op tijd in de zaal zit, want vooraf zie je als fijne extra Olaf’s Frozen Avontuur: een kerstfilm van ruim twintig minuten over de sneeuwpop. Hoe ziet het dodenrijk eruit? Een grimmige, trieste schaduwwereld? Niet volgens animatiestudio Pixar, specialist in het ontwerpen van fantasiewerelden: in Coco is het een metropool met zuurstokkleurige lichtjes, bevolkt door vrolijk versierde skeletten en fabeldieren in neonkleuren. Trams glijden tussen de huizen door; de architecten hadden een duidelijke voorliefde voor art-deco en doodshoofdmotieven. Je kijkt er je ogen uit: wie wil daar geen eeuwigheid wonen? In Coco belandt hoofdpersoon Miguel, een praatgraag joch met een charmant kuiltje in zijn wang, per ongeluk in deze overdonderende sprookjeswereld. Hij ontmoet er overleden familieleden en leert dat niemand werkelijk dood is, totdat ze vergeten worden.

  DÍA DE LOS MUERTOS

  Inderdaad, Coco is een animatiefilm over de dood, precies dat onderwerp dat tobbende kinderen uit hun slaap kan houden en dat veel ouders graag buiten de deur houden zolang poes en grootouders nog in leven zijn. Bedenker Lee Unkrich, ook een van de scenaristen en de regisseur, liet zich echter inspireren door het Mexicaanse Día de los Muertos, een uitbundig feest waar families bij elkaar komen om samen de herinnering aan de doden levend te houden. Zijn Coco is even vrolijk en troostgevend en gaat laconiek met het thema om.
  Daarbij: Coco gaat over veel meer dan de dood. Het is ook ‘gewoon’ een spannende avonturenfilm, waarbij Miguel door die geestige wereld reist. Hij moet op zoek naar zijn over-overgrootvader, de man van wie Miguel zijn ‘muzikantenbloed’ heeft geërfd. Dit is ook de man die ooit vrouw en kind achterliet om beroemd te worden en nooit meer iets van zich liet horen. Sindsdien is muziek binnen de familie Rivera verboden terrein en moet de 12-jarige jongen zijn liefde voor de gitaar verbergen. De film zit daarmee vol met fijne, niet al te eenduidige boodschappen: over je dromen volgen, maar ook over de mogelijke kosten daarvan. Over het belang van familiebanden, maar ook over hoe ze kunnen knellen. Coco gaat over rolmodellen én over hun gebreken. Daarbij is het een schitterende, zorgvuldige ode aan Mexico’s culturele rijkdom, zichtbaar tot in de kleinste details. De film is wat geromantiseerd hier en daar – kinderen poetsen hier bijvoorbeeld schoenen bij wijze van leuk bijbaantje – maar aanstekelijk in zijn liefde voor Mexicaanse zwartwitfilms, voor worstelaars en Frida Kahlo. Het begin is wat traag, maar dat stoort weinig: in die tijd kun je je rustig vergapen aan het dansende licht van kaarsjes op een begraafplaats, aan de rimpels van Miguels overgrootmoeder of aan de weldadige gloed die reflecteert van een brug van oranje bloemblaadjes. Wat animatie betreft toont Pixar zich weer heer en meester. Bovendien zijn er fijne liedjes, die alleen maar bijdragen aan het verhaal.

coco 2
Coco 1
Coco 3
NO MUSIC – In Disney•Pixar’s “Coco,” which opens in U.S. theaters on Nov. 22, 2017, aspiring musician Miguel challenges his family’s generations-old ban on music, spending time with a local mariachi. But his grandmother Abuelita promptly puts a stop to it. “Coco” features Lombardo Boyar as the voice of the mariachi, Renée Victor as the voice of Abuelita and Anthony Gonzelez as the voice of Miguel. ©2017 Disney•Pixar. All Rights Reserved.
Coco
coco-7
coco 8
Coco-9
Coco-5
Coco, nog enkele kaarten., 5.0 out of 5 based on 2 ratings
leeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Film, Jeugd, leeftijd 6+, nederlands gesproken

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]