Jan do 11 Murder on the Orient Express, – uitverkocht, nu wachtlijst.

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 12 > Murder on the Orient Express, – uitverkocht, nu wachtlijst.

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit.

Het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein. Er word een moord gepleegd en er ontstaat een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat.

Christies moordmysterie is een meesterwerk, elk detail en moment telt. Hij laat de nachtblauwe stoomtrein door een ijskoud, besneeuwd berglandschap razen een historisch luxe decor. Met een fantastische sterrencast: Johnny Depp, Judi Dench, Derek Jacobi, Michelle Pfeiffer, Penelope Cruz, Willem Dafoe en Nederlander Marwan Kenzari.

Trouw – 3 sterren. Weelderige en klassieke Agatha Christie-verfilming.

De Volkskrant – 3 sterren. Vooral Poirot krijgt diepgang.

NRC- 4 sterren.

De Telegraaf – 3 sterren.

Cast: Kenneth Branagh, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Marwan Kenzari, Penélope Cruz, Willem Dafoe

Regisseur: Kenneth Branagh – mysterie. VS. 114 min.

Murder on the Orient Express is minstens de zesde verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie, dat in 1934 verscheen. Christies moordmysterie is een meesterwerk, dat perfect hermetisch in elkaar zit. Vandaar dat velen het wilden verfilmen, maar tegelijk maakt dit het een lastig te bewerken boek, want elk detail en moment telt. De beroemdste versie is die van Sidney Lumet uit 1974, met Albert Finney als de wereldberoemde detective Hercule Poirot. Kenneth Branagh vervult nu zowel de rol van regisseur als hoofdrolspeler, en drukt zijn stempel op deze niet helemaal geslaagde nieuwe versie.

Branagh heeft niet alleen Finney als voorganger, maar vooral ook David Suchet, die van 1989 tot 2013 gestalte gaf aan Poirot in de serie Agatha Christie’s Poirot en de recentste audioboekversie van Murder on the Orient Express voorlas. Hoewel Poirot in eerdere incarnaties en in de boeken van Christie zijn excentrieke kanten heeft, is hij op zijn manier ook subtiel. Subtiel is echter niet een woord dat in het vocabulaire van Branagh voorkomt. Zijn dramatische stijl van acteren is geschikt voor Shakespeare-verfilmingen zoals zijn Henry V en Hamlet, en de manier waarop hij als regisseur en acteur vaak tegen camp aanschurkt, paste bij Thor en Much Ado About Nothing. Bij deze verfilming pakt zijn signatuur minder goed uit. We krijgen een schreeuwende Poirot die op dramatische wijze voor een moreel dilemma komt te staan tijdens het oplossen van de moord op de trein.
Detective Poirot bevindt zich toevallig op die Orient Express op het moment dat één van de passagiers in de eersteklascoupé vermoord wordt. Al snel is duidelijk dat de moord door één van twaalf andere passagiers gepleegd moet zijn, terwijl door een sneeuwstorm de trein lange tijd niet verder kan rijden. Aan Poirot nu de taak om vast te stellen wat het motief van de moord was, wie van de twaalf tegen hem liegt en wie er voordeel bij zou kunnen hebben.
Al snel vliegen de details de kijker om de oren, omdat Branagh en scriptschrijver Michael Green zoveel mogelijk van het boek intact probeerden te houden, maar tegelijk een aantal keer kort door de bocht moeten schieten om tot een speellengte van twee uur te komen. Het grootste probleem is dat men nauwelijks de tijd heeft/neemt om de twaalf verdachten als personages uit te werken, waardoor hun mogelijke motieven en wie van hen de moord pleegde nooit echt spannend wordt.

Murder-on-the-Orient-Express-1
Murder on the Orient Espress
murder-on-the-orient-express2
Murder-on-the-Orient-Express-4
Michelle Pfeiffer stars in Twentieth Century Fox’s “Murder on the Orient Express.”
murder-on-the-orient-express-7
Murder-on-the-Orient-Express-6
Murder on the Orient Express, - uitverkocht, nu wachtlijst., 5.0 out of 5 based on 1 rating
12AngstGeweld


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
12, Alle Voorstellingen, Angst, Film, Geweld

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling, nog enkele kaarten
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 14:00 Dikkertje Dap
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 11:15 Hanna Shybayeva, piano
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50.-
VN:F [1.9.18_1163]