jan ma 22 eindelijk victorie!

City of Wesopa > eindelijk victorie!

GENRE:

Ze werden er bijna wanhopig van. Jaren geleden wonnen ze bijna iedere City quiz, maar de laatste jaren meestal net niet. Soms zakten ze zelfs naar het rechter rijtje. Zaterdag 20 januari komt de ommekeer. Elke tussenronde staat het team voormalige Eggheads boven aan. De spanning is bijna ondragelijk wanneer Pieter Tammens vertelt dat er voor de einduitslag een barrage nodig is. Groot is de opluchting bij Fokko, René, David, Dick en Jantine wanneer blijkt dat die om de tweede plaats gaat. Zij hebben de XL quiz gewonnen en genieten daar met volle teugen van. Eindelijk! De XL winnen is toch wel een van de topprestaties die je als quizteam kunt leveren. Je neemt het op tegen tenminste 20 andere teams, je drinkt een glaasje (inderdaad Wispe), het is lekker rumoerig en je moet toch bij iedere vraag alert zijn. Op je blaadje staat alleen maar ‘always the same song’, maak daar maar eens chocola van. Nog geen AIVD niveau, maar toch moet je er maar opkomen dat Louis van Gaal het goede antwoord is. Dat lukt je wel weer sneller wanneer je weet dat in deze ronde de andere vragen ook naar de naam Louis verwijzen.  Er is voor iedereen quizplezier in deze rijk gesponsorde avond. Café Restaurant Aaltje sponsort de hoofdprijs en de Walrus laat zich ook niet onbetuigd met een dinerbon van € 50,-. De teams die de rode lantaarn willen vermijden zijn opgelucht wanneer dat lukt, bijvoorbeeld dankzij een goede muziekronde. De extra ronde die Toeters en Bellen traditiegetrouw maakt, stelt een aantal Goede Doel fans in staat hun kennis te etaleren van het nummer België. Maar liefst drie teams hebben negen van de in dit nummer genoemde landen goed. Hoe fanatiek er gequizd is kun je op de foto’s van Arend Mesman hier zien.

Na afloop van deze weer perfect georganiseerde en door Pieter met vaste stem en hand geleide avond wordt er nog druk nagepraat, over de vragen of natuurlijk over andere relevante zaken. Het niveau was hoog, wanneer de winnaar gemiddeld een 8 scoort en de nummer drie zelfs drie rondes de maximale score haalt.

Je verbaast je altijd weer over het werk dat rond deze XL quiz in de City of Wesopa is verricht. De zaal had de avond er voor nog een tribune staan waarop een aantal Vechtstedelingen hun eerste serieuze toneelervaring opdoen. Nu staan er 25 tafels met stoelen, goed uitgelicht en wel. Respect voor de bouwploeg die zaterdag vanaf 10 uur al in de weer is om dit voor elkaar te krijgen. Complimenten voor het horecateam dat een lange avond maakt, pas om kwart over een kan de sleutel in het slot. Respect ook voor de jury die zich in de pauzes (voor de deelnemers dan) van de rondes uit de naad werkt om de antwoordformulieren van een correcte score te voorzien. Het grote scherm hangt in volle glorie en krijgt een en al aandacht wanneer van laatste naar eerste de stand van de teams langzaam langs rolt. Alleen al de teamnamen zijn een bron van stil plezier, bv # Metoo, Co de Roodt of Ballastgat. In een nieuwe naam heeft 5 Wispe geen energie gestoken. Vanavond gaat het om winnen. Eindelijk victorie. Proficiat.

Johan de Jong

IMG_5267
IMG_5205
IMG_5281
IMG_5252
IMG_5274
IMG_5250


Wesopa nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]