Jan vr 26 Circustheater Boost: Vita

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Toneel > Circustheater Boost: Vita

AANVANG 20:30 uur ZAAL OPEN 20:00 UUR ENTREE 16.-

GENRE:

Een Hollands Cirque du Soleil. Een-moet-je-zelf-zien-voorstelling!

Het gezelschap Boost speelt een mix tussen circus en theater, “knappe acrobatische dans in ingenieus decor”. Deze beeldende voorstelling speelt zich af in een pop-up decor, vol acrobatische trucs, illusie, dans en surrealisme.Hidden Secret

jongeren tot 15 jaar betalen € 10,-

.

In een ingenieus kantelend, strak vormgegeven decor tarten drie acrobaten de zwaartekracht. Vita is jong en vastberaden en beklimt zonder enige vrees de rechtopstaande wanden om er een volgend moment weer vanaf, of zelfs doorheen te springen. Met ingehouden adem volg je het spel van fysieke kracht, van vertrouwen, van vriendschap, van het heerlijke gevoel van zweven, maar ook van eenzaamheid en uitsluiting. Deze voorstelling heeft geen tekst, is prachtig in zijn eenvoud, zijn beelden en de interactie tussen drie ijzersterke acrobaten.

Credits

Regie: Lennie Visser Spelers/acrobatiek: Marieke Thijssen, David Mupanda, Wilko Schütz Dramaturgie: Pol Eggermont Toneelbeeld: Jelle Engel Toneelbeeld uitvoering: Peter Bedner, Gunnar Bech Geluid: Wim Conradi, Bauke Moerman Licht: Maarten Verheggen Techniek stage: Goffe Hoving Kostuum: Susann Rittermann

Boost Producties experimenteert al jaren in de cross-over van circus met theater en maakt verrassende voorstellingen in het genre nieuw circus. De nieuwe, beeldende voorstelling Vita speelt zich af in een bijzonder pop-up decor en balanceert op het snijvlak van dans en acrobatiek.

Over de vorige voorstelling van Boost Producties in regie van Jakop Ahlbom: ‘In de vervreemdende setting van Man met Hoed prevaleert de onnavolgbare lichaamstaal’ ****Volkskrant.

Over Vita: ‘Ademloos genieten’(ilovetheater.nl) ‘Vita is bovenal een knap staaltje acrobatiek’(Haarlems Dagblad) ‘Knappe acrobatische dans in ingenieus decor dat optimaal wordt benut’ (Provinciaalse Zeeuwse Courant) ‘Vita is een werk wat voor mij inspeelt op het gevoel, iets wat zich tussen zinnen in zou kunnen afspelen’ (première bezoeker).

VITA; het is niet echt een doorsnee voorstelling, maar een cross-over tussen circus en theater. Drie acrobaten, twee mannen en een vrouw, tarten de zwaartekracht en weten je mee te nemen in hun verhaal, door middel van expressie en acrobatiek. Er wordt geen woord gesproken, maar het verhaal ontpopt zich voor je ogen. In het ingenieuze decor is waar het allemaal gebeurt: het popup decor, verandert naar mate de voorstelling, om uiteindelijk te eindigen in een platte plaat op de vloer.

Vita is een spontaan meisje, de je meeneemt in haar wereld – zij zoekt naar liefde en vrijheid. Maar de wereld kantelt en zij springt van wand naar wand.
Beweegt zij, of beweegt de wereld om haar heen? Samen met de twee mannelijke acrobaten laat zij zien dat zwaartekracht bijna niet bestaat.
Op schuine wanden klimmen, of gewoon tegen recht opstaande wanden klimmen, alles doet ze met groot gemak. Op het volgende moment springt ze er dan weer vanaf, om opgevangen te worden door de mannen. Zonder enige vrees, zonder enige terughoudendheid.
De drie spelers hebben een grenzeloos vertrouwen in elkaar, ze weten kleine foutjes bijna onzichtbaar op te lossen.

De muziek en speciale licht effecten maakten deze voorstelling compleet en wist er nog een extra dimensie aan te geven.
Boost Producties experimenteert al jaren in de cross-over van circus en theater. Ze maken verrassende voorstellingen in het genre nieuw circus,
waar de succesvolle productie Man met Hoed van vorig seizoen een goed voorbeeld van is.

Deze voorstelling is een echte aanrader, als je van theater en acrobatiek houdt. Zelf heb ik af en toe met ingehouden adem alles zitten te bekijken, dit
soort stunts zijn van een erg hoog niveau.

 

4 VITA_MG_8932_foto Casper Koster.klein
6 VITA_MG_8855_foto Casper Koster.klein
10 VITA_MG_8575_foto Casper Koster.klein
VITA_MG_8141_foto Casper Koster.klein
VITA_MG_9260_foto Casper Koster.klein
VITA_MG_8305_foto Casper Koster.klein


Hiddden Secrets

VN:F [1.9.18_1163]
Agenda, Hiddden Secrets, Toneel

april 2019

Apr zo 28 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

Apr zo 28 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

Apr do 25 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

Apr do 25 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

Apr zo 21 20:00 film
film
Alle Voorstellingen
8.-
VN:F [1.9.18_1163]