Dec zo 03 Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

AANVANG 14:00 uur ENTREE 5.-

GENRE:

Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo zijn magische hoefijzer.

Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht.

 

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht.

Gerard Cox, Wendy Brouwer, Jaak van Assche, Walter de Donder, Andy Peelman, Wilbert Gieske, Anna-Sophie Kummer, Vincent Visser, Meldoy Klaver, Joke Bruijs, REGISSEUR: Aram van de Rest.

Hoe zien de Pieten eruit? 

Het is natuurlijk de discussie van het jaar. Komen er zwarte pieten, kaaspieten, regenboogpieten of roetpieten? In deze film is er dit jaar voor gekozen voor de roetveeg pieten. Dat vond ik overigens nog niet het meest opvallende, het opvallende was eigenlijk het gebrek aan Pieten. In het begin van de film en aan het eind van de film zie je de Pieten, maar verder helemaal niet. Zonde, want of ze nou zwart zijn of niet Sinterklaas hoort toch zijn Pieten in de buurt te hebben. Ach, ik vond het zonde, maar belangrijker is natuurlijk wat de kinderen ervan vonden.

Rondom de hele Sinterklaas en Pieten discussie vind ik eigenlijk dat we in het oog moeten houden dat het een kinderfeest is. En dat de kinderen hiervan moeten genieten en ik kan jullie vertellen dat Jamie dat heeft gedaan.

Mama, de Sinterklaas film was leuk hé! Amerigo heeft schoenen, dat heten hoefijzers. En de gouden die is heel speciaal!

Hij heeft het geen moment gehad over het feit dat er roetveegpieten in de film speelden, hij heeft gewoon genoten van het verhaal en heeft het er nog dagelijks over. Jamie heeft heel hard gelachen en vond het daarnaast ook nog eens super spannend. Helemaal prima dus!

 

sinthoefijzer_trailerstill716x403
sinthoefijzer_trailerstill3
sinthoefijzer_trailerstill2
sinterklaas-en-het-gouden-hoefijzer.20171010021558
Sinterklaas-en-het-gouden-hoefijzer1
leeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Film, Jeugd, leeftijd 6+

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]