dec za 30 All Blacks schitteren over 2017

City of Wesopa > All Blacks schitteren over 2017

AANVANG 20.00 uur ENTREE 8.00

GENRE:

27 teams buigen zich op de 29e december in de gezellig ingerichte grote zaal van de City of Wesopa over het bijna voltooide jaar 2017. Vol goede moed en zin zetten de teams zich aan tafel, sommigen hebben zich serieus voorbereid met jaaroverzichten en allerlei Google opdrachten. De eerste rondes vormen een keiharde confrontatie met al die goede voornemens. Beelden van de winnaars van 2017 worden gevolgd door wat kennisvragen waarop menigeen wanhopig voor zich uit gaat staren. Regelmatig is het volledig stil in de zaal, alleen de hersenen kraken, een geluid dat nog nooit iemand echt heeft gehoord, deze avond komen we er dicht bij. Quizmaster René van Veen geniet er zichtbaar van, vlak voordat hij weer een nieuwe breinbreker over de tafels gooit. In ronde 3 vraagt hij hoe de bediende van Bianca Castafiore uit de strip Kuifje heet. Het antwoord moet leiden naar een gebeurtenis uit 2017, velen weten het pas na afloop: Irma.
De scores bij de eerste tussenstand die op het grote scherm verschijnt lopen niet ver uiteen en liggen lager dan gemiddeld. Een tussenronde met Weesper vragen brengt het zelfvertrouwen weer wat terug. Wanneer je veel Weesper Nieuws las kom je een eind. Wie of wat was de Weesper van het jaar, wordt door veel teams goed beantwoord. De volgende rondes bouwen op het herwonnen zelfvertrouwen verder met beeldvragen over gebeurtenissen en waar die plaats vonden in 2017.
Met een half punt verschil op nummer twee beslisten de All Blacks uiteindelijk deze ‘dit was 2017’ quiz. De maximaal te behalen tien punten voor de muziekronde helpen het team van Mirjam Dijkman aan de eind overwinning. Wanneer je hun foto ziet straalt de trots er samen met de verbazing vanaf.
Een mooi slot van een spannende avond waar het quizplezier samen met de inspanning voor veel Weesper teams weer op veel foto’s zichtbaar is, dat blijft bijzonder. Kijk maar naar de foto’s van Arend Mesman: https://www.irista.com/gallery/yz6d1rcdcocn#/
De vlekkeloze organisatie met een zeskoppig team van nakijkers, professionele licht- en geluidstechniek en bekwaam barpersoneel draagt aan dat plezier ongemerkt en onmisbaar bij.
Voor iedereen kan een goed voornemen voor 2018 al gelijk weer in praktijk worden gebracht: meedoen aan de XL quiz op 20 januari. Die wordt wel iets minder pittig, maar vast net zo gezellig, hoorden we.
Johan de Jong


Wesopa nieuws

januari 2019

jan do 31 20:00 Mary Shelley
drama film
Alle Voorstellingen
9AngstGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan wo 30 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 14:00 Hotel Transsylvania 3
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

jan zo 27 11:15 Carl van Reenen en Kwintet Grupo d’Aro: Ontmoeting Klassiek en Tango
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, kinderen tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

jan za 26 16.00 De City Speelt: In de Leegte van de Dagen, O.A.Z-gebouw
theatergroepen
Nieuws
vrij entree
VN:F [1.9.18_1163]