Dec do 07 Loving Vincent, uitverkocht,

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 9 > Loving Vincent, uitverkocht,

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld in 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars.

Het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Geschilderd met dezelfde techniek als Van Gogh, zo komt zijn werk tot leven.

De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld in 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars. Het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Geschilderd me dezelfde techniek als Van Gogh, zo komt zijn werk tot leven.

-Winnaar van meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival.

-The Guardian; A dreamlike, hand-painted plunge into Van Gogh Land

Regisseur: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Cast: Saoirse Ronan (Stem), Helen McCrory (Stem), Aidan Turner (Stem)

Animatie, Verenigd Koninkrijk, 95 min.

Dacht je net dat alles over Vincent van Gogh nou wel zo’n beetje bekend is, rakelt een stel Britse biografen ineens de theorie op dat hij geen zelfmoord pleegde, maar vermoord werd. Filmmakerskoppel Dorota Kobiela en Hugh Welchman nemen de mysteries rond de dood van de schilder als uitgangspunt van hun biopic Loving Vincent, waarvan zowel titel als inhoud gebaseerd zijn op de vele brieven die hij schreef aan zijn broer Theo.
Hoewel het raadsel rond zijn dood de plot van de film op gang houdt, is het zeker niet het ‘unique selling point’ van de film. Dat is het feit dat de animatiefilm geheel in olieverfschilderijen werd uitgevoerd: duizenden afzonderlijke schilderijen die door meer dan honderd schilders werden gecreëerd in de stijl van Van Gogh. Dat procedé springt zonder twijfel in het oog, al zullen animatiekenners wel wat af te dingen hebben op de claim dat dit de eerste geheel geschilderde film ooit is. Totdat computeranimatie het stokje overnam, was immers elke lange animatiefilm in zekere zin geschilderd. Maar goed: dat waren geen duizenden olieverfschilderijen dus die prestatie staat buiten kijf.
Maar juist de unieke potentie van het volledig samenvallen van vorm en inhoud — het verhaal van Van Gogh door de ogen van Van Gogh — wordt door Kobiela en Welchman verkwanseld. In de korte film die Kobiela oorspronkelijk voor ogen had, zou dat uitgangspunt waarschijnlijk wel overeind zijn gebleven. Maar uitgesmeerd over speelfilmlengte worden de scheurlijnen zichtbaar. De makers voelden de noodzaak een hapklaar verhaal te vertellen, een moordmysterie nog wel. En dat dan eerst door acteurs te laten spelen — onder andere Douglas Booth, Saoirse Ronan en Robert Gulaczyk als Vincent, met de stem van Jochem ten Haaf. Om vervolgens hun bewegingen en gezichten over te schilderen op de filmfiguren — rotoscopen, in vaktermen.
Die figuren zijn weliswaar gestileerd naar diverse portretten door Van Gogh, maar de gezichten van de acteurs blijven duidelijk herkenbaar en het realisme overheerst in hun gelaatstrekken. Dat botst genadeloos met de expressionistische stijl van het werk van Van Gogh, dat de filmmakers in de beroemde landschappen en interieurs wel grotendeels overeind houden.

loving vincent 1a
loving vincent 4a
Loving Vincent6
loving vincent 2a
loving vincent 3a
Loving_Vincent___Painter_Training_
loving-vincent7
loving vicent
Loving Vincent, uitverkocht,, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
9AngstGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
9, Alle Voorstellingen, Angst, engelstalig, Film, Grof Taalgebruik

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling, nog enkele kaarten
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 14:00 Dikkertje Dap
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 11:15 Hanna Shybayeva, piano
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50.-
VN:F [1.9.18_1163]