dec zo 31 De Volkskrant: Alex Ploeg is hét comedytalent van 2018: ‘Ik ben een grapmonster’

City of Wesopa > Wesopa nieuws > De Volkskrant: Alex Ploeg is hét comedytalent van 2018: ‘Ik ben een grapmonster’

GENRE:

De Volkskrant pakt flink uit met complimenten voor onze Hidden Secret van januari. Alex Ploeg wordt genoemd als grootste comedy talent voor 2018.
Als ‘grapmonster’ vindt Alex Ploeg een lach krijgen het mooiste wat er is. Maar te veel grappen kunnen een komiek in de weg gaan zitten. Daarom heeft zijn eerste lange show ook een verhaal. (..) De grappen vinden hem wel, daar twijfelt comedian Alex Ploeg (32) geen seconde aan. De gunfactor, die heeft hij ook. Hans Floberg, impresario van Hekwerk Theaterproducties die Ploeg afgelopen jaar inlijfde in zijn stal had van tevoren gezegd: Ploeg is ontwapenend, hij windt het publiek om zijn vinger, de mensen plakken aan hem als aan Jochem Myjer.

Je kunt hem kennen als winnaar van de publieksprijs bij Cameretten (2016). In diezelfde periode maakte hij met collega’s Stefan Pop en Tex de Wit het satirische programma Klikbeet, voor NPO 3.En hij is lid van Comedytrain.

Dat laatste geldt ook voor Kasper van der Laan waarmee hij in de City in een dubbelprogramma staat. Casper hebben we al gezien in ons theater, tijdens de preview, afgelopen september. Hij is een ontwapenende persoonlijkheid, met originele en absurtdistische hersenspinsels. Hij neemt je mee op reis langs alledaagse onderwerpen? Tijdens de preview lag de zaal soms dubbel. Kasper stond onlangs nog op Lowlands, Paaspop en Zwarte Cross.

Ze spelen in de City op zaterdag 13 januari.

 Wesopa nieuws