Nov za 25 Rundfunk: Wachstumschmerzen, uitverkocht!

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Cabaret > Rundfunk: Wachstumschmerzen, uitverkocht!

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.50

GENRE:

Na de succesvolle televisieserie nu in het theater!

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder.

Na de succesvolle televisieserie is Wachstumsschmerzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde). In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

De heren van Rundfunk zijn inmiddels begonnen aan hun ‘werkvoorstellingen’. Er was een run op de kaarten; inmiddels zitten alle zalen t/m juni bommetje vol. Heel erg leuk om te zien dat ze zoveel nieuw publiek naar de theaters weten te trekken. Groepen studenten, ouders met pubers, maar ook regulier theater-/cabaretpubliek. Tom en Yannick zijn nog maar net begonnen met het spelen van Wachstumsschmerzen maar hebben al een enorme hoeveelheid materiaal en het is hilarisch!

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

Veel Lowlands-bezoekers doen in de rij sketches na uit de gelijknamige en populaire tv-serie Rundfunk. Onder anderen de leraar Duits, gespeeld door Pierre Bokma, komt in de rij voorbij. Met streng en Duits accent: “Jullie hebben állemaal onvoldoende.”  Het publiek onthaalt bij opkomst het duo als sterren en bij de ene sketch joelt en klapt het publiek nog harder dan bij de andere. De jongens dragen allebei gympies, een panty en een gekleurde blouse, uit de jaren tachtig. Sommige sketches zijn niet eens te beschrijven. De ene keer zo grappig, de andere keer zo absurd. Toch een kleine poging: een moeder die voor haar dochter bij een taartenmaker een taart bestelt. Het meisje heet Emma, zeventien jaar en wil later stewardess worden. De taartenmaker: “Dan maak ik een vliegtuig en zet ik op de zijkant Emma zeventien.” Uit de zaal gonst meer verbazing dan een harde lach. Rundfunk raakt amper maatschappelijke of actuele onderwerpen aan. Eén keer lijken de jongens een subtiele poging te doen. In een scène over genderneutraliteit zegt een vrouw: “Een vriendin van mij voelt zich een vrouw, een man en op zaterdagmiddag een gevechtshelikopter.” Alsof de boodschap is: ‘Doe vooral lekker waar je zelf zin in hebt. Het maakt ons niets uit.’ Die boodschap gaat in ieder geval op voor hun eigen sketches.
Het publiek gaat het meeste los wanneer Van Kalmthout op een beat begint te rappen als een zevenjarig jongetje: “Ik ben de Bollebof van basisschool De Regenboog. Doe niet stoer, behalve als je al in groep vier zit.” En dan volgt het refrein, waarin Van de Velde de back-up mc is: “Haters zeggen jammer, jammer, jammer de bammer.” Grappiger wordt het op de eerste dag van Lowlands niet.

Rundfunk - Wachtumsschmerzen
Rundfunk - Wachstumsschmerzen - scènefoto 3 (c) Ka Wing Falkena 3a
Rundfunk - Wachstumsschmerzen - scènefoto 1 (c) Ka Wing Falkena 1a
Rundfunk - Wachstumsschmerzen - scènefoto 4 (c) Ka Wing Falkena 4a
rundfunk-691x463
rundfunk lowlands
Rundfunk - Wachstumsschmerzen - scènefoto 2 (c) Ka Wing Falkena 2a

★★★★☆ CABARET

30 JUNI 2017 – DE PARADE, ROTTERDAM – SPEELLIJST
DE GEKTE VAN RUNDFUNK WERKT OOK IN HET THEATER
Door  gepubliceerd 2 juli 2017

Op tv was de absurde, zwarte en politiek incorrecte humor van Rundfunk een hit. Nu staan Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde op De Parade met sketches die dezelfde sfeer hebben, maar nog meer alle kanten opgaan.

Een kale zaal en af en toe twee simpele stoeltjes, meer attributen hebben de jonge honden van Rundfunk niet nodig. Ze hebben genoeg aan hun verbeeldingskracht en hun aangenaam gestoorde gevoel voor humor. Wachstumsschmerzen (groeipijnen) kun je zien als een briljante versie van de bonte avond. Daarmee ben je dan terug in de middelbareschoolsetting waarin Rundfunk speelt; Pierre Bokma is daar de leraar Duits from hell, Kees Hulst de conrector – een teken dat ook grote acteurs de kwaliteit van de gekte van Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde waarderen.

In het theater spelen ze geen doorgaand verhaal, maar kan het overal over gaan. Over de geniale taartenmaker bijvoorbeeld, die komt met fantastische ideeën voor een vader die een taart zoekt voor zijn geslaagde zeventienjarige dochter Emma. Ze wil stewardess worden. Nou, daar weet de taartenmaker wel iets op: een vliegtuig! De trotse vader valt bijna om van zoveel inventiviteit. Verder zien we de zevenjarige bolleboos van Basisschool De Regenboog (toch weer de school), de jongen die van zijn vader moet oefenen in het niet-gay opzeggen van het alfabet, de vader die zijn zoon door een spelletje laat raden welke ziekte hij heeft (het gezin, nog zo’n inspiratiebron), en de vogel die het jong op zijn nest voert.

Als een teleportpistool ‘per ongeluk’ de kont van Van Kalmthout naar de vuist van Van de Velde verplaatst, geeft dat ruimte voor publieksparticipatie in een quasi-Milgramexperiment. De sterkste sketch is die waarin de onderhandelingen tussen twee CEO’s worden gereduceerd tot kinderspel van het kinderachtigste soort. Van Kalmthout en Van de Velde spelen naturel, absurd, ontwapenend en brutaal tegelijk. Mimisch en in woorden werken ze hun maffe ideeën sterk uit. Samen met Anatol is Rundfunk de hit van de Rotterdamse Parade.Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret

januari 2018

Jan wo 31 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 14:00 Coco
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 11:15 Rond om de Wereld van Muziek
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50, kinderen tot 12 jr. € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan vr 26 20:30 Circustheater Boost: Vita
familievoorstelling Hidden Secrets
Hiddden Secrets
16.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan do 25 20:00 Vele Hemels boven de Zevende
film
Alle Voorstellingen
12Grof TaalgebruikSeks 8.-
VN:F [1.9.18_1163]