Nov zo 26 Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

AANVANG 14:00 uur ENTREE 5.-

GENRE:

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen.

Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Dummie de Mummie blinkt uit in slapstick en iets minder in emoties.

Hij mag in Polderdam liefdevol zijn opgevangen door zijn vriend Goos en diens vader Klaas, toch verlangt de kleine mummie Dummie naar zijn eigen ouders. In deze derde Dummie de Mummie-film gaat hij met zijn vrienden op zoek naar hun graf in Egypte, waar alles natuurlijk heel anders blijkt dan toen hij er woonde, tweeduizend jaar geleden. Een fantasie-Egypte is het, dat eerder doet denken aan Indiana Jones en sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Het past bij de fantasievolle, onderhoudende avonturenfilm, die wederom uitblinkt in (visuele) slapstick en ietsjes minder in emoties.

In de derde film van de DUMMIE DE MUMMIE-reeks heeft Dummie (Yahya Gaier) last van heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas (Roeland Fernhout), de vader van Goos (Julian Ras), ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie’s schilderij van juffrouw Friek (Jennifer Hoffman) voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden? Met een plan van meester Krabbel (Stefan de Walle) gaan Dummie en Goos op onderzoek uit. Maar de zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

SPEELDUUR 82 minuten  REGISSEUR Pim van Hoeve ACTEURS Julian Ras  Yahya Gaier Roeland Fernhout

Acteur Roeland Fernhout is 4 oktober te zien in de nieuwe film Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet, de derde film van de Dummie de Mummie-reeks. Fernhout hoopt nu al dat er een vervolg op komt. “We fantaseren er met de cast erg over”, zegt hij tegenover NU.nl.

“Als de reeks een succes zou worden, zou we maximaal drie films maken”, vertelt de acteur, die Klaas Guts speelt, de vader van hoofdrolspeler Goos Guts (gespeeld door Julian Ras). “Nu fantaseren we met de cast wel over een vierde film, ja.” Fernhout zegt dat Dummie de Mummie zijn lievelingsproject is. Niet alleen hij, maar ook Jennifer Hoffman, die de grote rol van juffrouw Friek speelt en Julian Ras hebben in alle drie de films gezeten. “Ik ken Julian al sinds zijn elfde en inmiddels is hij alweer zeventien jaar oud, ik heb hem zien opgroeien. Ik houd ook echt van Jennifer, we zien elkaar ook buiten de opnames. Laatst gingen we met z’n drieën naar de Efteling, dat kregen Jennifer en ik cadeau van Julian. Dat was echt geweldig, we zijn echt een familie. Er zit zoveel liefde in die films.”

Tijdens zo’n uitstapje heeft Fernhout geen last van kinderen die hem herkennen van Dummie de Mummie. “Nee, die zien pas wie ik ben als ik een baard heb en het liefst nog een cowboyhoed op. Ouders herkennen me eerder en die komen dan wel naar me toe met hun kinderen, maar verder niet.”

dummie 1
dummiedemummie 3
dummie de mummie
Dummie-de-Mummie-4
dummiedemummie5
leeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Film, Jeugd, leeftijd 6+

januari 2018

Jan wo 31 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 14:00 Coco
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 11:15 Rond om de Wereld van Muziek
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50, kinderen tot 12 jr. € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan vr 26 20:30 Circustheater Boost: Vita
familievoorstelling Hidden Secrets
Hiddden Secrets
16.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan do 25 20:00 Vele Hemels boven de Zevende
film
Alle Voorstellingen
12Grof TaalgebruikSeks 8.-
VN:F [1.9.18_1163]