Nov do 30 Tulipani

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > 12 > Tulipani

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

De sprookjesachtige komische film volgt het onwaarschijnlijk levensverhaal tussen een Zeeuwse boer en een Italiaanse vrouw.

Anna (Ksenia Solo) rijst af naar Italië, waar ze dertig jaar geleden is geboren. Daar krijgt ze het levensverhaal van haar ouders te horen, of eigenlijk dat van haar vader Gauke (Gijs Naber). Zijn geschiedenis is te zien in lange flashbacks.

Cast: Gijs Naber, Lidia Vitale, Donatella Finocchiaro, Giorgio Pasotti, Ksenia Solo, Giancarlo Giannini, Anneke Sluiters

Regisseur: Mike van Diem – komedie, drama. Nederland, Italië, Canada. 90 min.

De Telegraaf – 4 sterren, Vakkundig verweeft de regisseur de verschillende verhaallijnen van deze bloemrijke vertelling met elkaar.

AD – 4 sterren

Het Parool – 3 sterren

Een goed verhaal moet je niet kapot checken. Dus als iemand je vertelt dat er ooit een man was die na de Watersnoodramp van 1953 in vijf dagen vanuit Zeeland naar Zuid-Italië is gefietst, kún je zeggen: ‘Hoho, wacht eens even, in víjf dagen?’ (zoals een politieman doet in Tulipani). Of je kunt het ter kennisgeving aannemen omdat je simpelweg wilt weten hoe dit verder gaat. In de openingsfilm van het Nederlands Film Festival negeer je als kijker voortdurend alle logica ten faveure van de vertelling. De film gaat over Anna (Ksenia Solo) die afreist naar Italië, waar ze dertig jaar geleden is geboren. Daar krijgt ze het levensverhaal van haar ouders te horen, of eigenlijk dat van haar vader Gauke (Gijs Naber). Zijn geschiedenis is te zien in lange flashbacks. Hij was een Zeeuwse boer die na de Watersnoodramp heeft gezworen dat zijn toekomstige echtgenote en kinderen ‘nooit natte voeten’ zullen hebben. Zo kwam hij in Italië aan.

Dertig jaar na dato blijkt het verhaal van de blonde vreemdeling mythische proporties te hebben gekregen. Naber is in de herinnering van de Italianen uitgegroeid tot een messias-achtige figuur. En zo mooi en vet regisseert Mike van Diem (Karakter, De surprise) ook. Hij laat Naber met lang haar, baard en een houten kruis rondwandelen. Het stadje is er een uit olijfoliereclames en de tulpenvelden zijn kleurexplosies.

tulipani
tulipani3
Tulipani4
tulipani2
tulipani5
tulipani6
Tulipani, 5.0 out of 5 based on 1 rating
12AngstGrof Taalgebruik


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
12, Alle Voorstellingen, Angst, Film, Grof Taalgebruik

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling, nog enkele kaarten
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 14:00 Dikkertje Dap
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 11:15 Hanna Shybayeva, piano
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50.-
VN:F [1.9.18_1163]