Oct za 14 Marian Mudder: Sofasessies – tryout

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Cabaret > Marian Mudder: Sofasessies – tryout

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.-

GENRE:

sp_row bg_media_type=”disabled” mp_custom_style=”mpce-prst-1″]

Hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet’.

Jarenlang is Marian op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stress gerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, – van NLP tot rebirthing -, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende en bizarre diagnoses en hierdoor juist méér problemen. Ze fileert haar therapieën op komische wijze en vertelt wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.Hidden Secret

 

Marian Mudder is actrice (o.a. ‘Baantjer’) en schrijfster (o.a. ‘Geluksblind’, ‘Volgende keer bij ons’, ‘Opium’). In het voorjaar van 2017 verscheen ‘Sofasessies’, een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek waarin zij schrijft over haar zoektocht in therapieland. Treffend en in klare mensentaal, ontdaan van werkelijke alle ‘spirituele fluffiness.’‘
Sofasessies’ is een pittige, komische, en openhartige voorstelling voor iedereen die ooit hulp heeft gehad, het had willen hebben, dan wel had kunnen gebruiken.

Sofasessies : genre: Stand-up Therapy

Regie: Koos Terpstra

Marian Mudder schuift maandag 9 oktober aan bij Tijd voor Max om te vertellen over Sofasessies

een recente reactie:

ROLAND  OKTOBER 3, 2017 BLOGS / RECENTIE

Marian Mudder ( zij is o.a. actrice en bekend van Baantjer en Vrouwenvleugel) heeft een boek geschreven over haar ervaringen met diverse soorten van therapie om van haar angsten en depressies af te komen. Het titel van het boek is passend ‘Sofasessies’. Ze heeft haar boek vertaalt in een theatervoorstelling. Afgelopen zaterdagavond gaf ze een van haar try-out voorstellingen in Oosterhout in een knus klein theater ‘De Schelleboom”.

Het boek is voor mij een steun in de rug (geweest). De voorstelling was voor mij een hetzelfde maar dan net nog wat extra. De expressie en de intonatie geven net dat extra. Waardoor een aantal dingen nog beter binnenkomen en vooral blijven hangen.

Het boek had ik al gelezen en was erg nieuwsgierig naar de theateruitvoering. Het boek is makkelijk leesbaar met een lach en een traan. Marian beschrijft heel duidelijk welke (alternatieve)therapieën zij gevolgd heeft om van haar depressie(s) af te komen. In de jaren ’80 is zij haar zoektocht begonnen bij het RIAGG. Hierna heeft zij o.a. nog Speyertherapie, Reiki, Primal Scream-therapie, Avatar en diverse andere dingen uitgeprobeerd maar de ‘echte’ oplossing zat er niet tussen. Uiteindelijk is ze er uitgekomen door hulp van een ‘gewone’ psycholoog, EFT (Emotional Freedom Techniques), mindfulness, yoga en zichzelf.

Ik ga verder niet dieper in op alles in wat er in het boek staat, net zo min als wat ze in de theatervoorstelling vertelt. Dat is voor jezelf om daar achter te komen door het boek te lezen en/of naar de theatervoorstelling te gaan.

 

Marian vertelt over de aanloop naar de voorstelling:

Jarenlang is Marian op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stress gerelateerde klachten en depressies: reguliere en alternatieve therapieën, – van nlp tot rebirthing -, talloze workshops en zelfhulpboeken. Ze kreeg de meest uiteenlopende en bizarre diagnoses en hierdoor juist méér problemen. In deze voorstelling fileert zij al deze therapieën op scherpe en geestige wijze en vertelt ze wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft. Marian Mudder is actrice (o.a. ‘Baantjer’) en schrijfster (o.a. ‘Geluksblind’, ‘Volgende keer bij ons’, ‘Opium’).  In het voorjaar van 2017 verscheen ‘Sofasessies’, een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek waarin zij schrijft over haar zoektocht in therapieland.

Een reactie van een van de eerste lezers van het boek ‘Sofasessies’: ‘Marian, ik ben aan het lezen, wat een waanzinnig boek heb je geschreven. Zo ontroerend, herkenbaar je beschrijft het zo ontzettend goed, leuk, koelbloedig eerlijk, grappig, ik moet zó om je lachen! Treffend en in klare mensentaal, ontdaan van werkelijke alle ‘spirituele fluffiness.’ 

Niet aflatende drang tot zelfverbetering

Marian schreef ‘Sofasessies’ naar aanleiding van haar meer dan twintig jaar durende zoektocht naar de juiste therapie tegen haar angsten en depressies. Ze probeerde een breed scala aan therapieën en las meters zelfhulpboeken. Veelal deed de gevolgde methode haar meer kwaad dan goed, maar door een ijzeren doorzettingsvermogen en een niet aflatende drang tot zelfverbetering hield ze vol tot de uiteindelijke remedie was gevonden. “Geen van de therapeuten wist door te dringen tot de kern van mijn probleem. Een van de diagnoses was dat ik mezelf dan maar als invalide moest beschouwen. Maar ik wilde niet met mijn problemen leren leven, ik wilde ervan áf.”

Inzichten en handvatten

Tijdens de voorstelling vertelt Marian ook wat haar uiteindelijk wel heeft geholpen. “Het belangrijkste aspect wordt door veel therapeuten over het hoofd gezien: zelfcompassie en zelfwaardering. Angst komt voort uit zelfafwijzing -vooral vrouwen blinken hierin uit-, maar pas als je tevreden bent met jezelf zoals je bent, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Dit klinkt makkelijk, maar zo simpel is het niet. Het is een diepgaand proces om onbewuste patronen te herkennen en om te buigen. In ‘Sofasessies’ geef ik inzichten en handvatten om een start te maken.”

Bizarre anekdotes

“Ik heb ‘Sofasessies’ geschreven omdat ik het een belangrijk verhaal vind. Je kan van geluk spreken als je meteen de juiste therapeut vindt. Er zijn heus goede therapeuten, alleen ben ik ze nooit tegen gekomen. Ik ben bij een flink aantal vreemde figuren terecht gekomen: zo heeft een therapeut mij eens in mijn kruis gegrepen en heeft er een mij een klap in mijn gezicht verkocht. En zo heb ik stapels bizarre anekdotes voor in het theater op de plank liggen.”

Humor en originele kijk

“Met deze voorstelling komt alles voor mij samen: acteren, schrijven en mijn interesse in psychologie. Ik hoop mensen die zich herkennen in mijn verhaal met deze voorstelling te helpen en te inspireren.” Hoewel ze serieuze onderwerpen aansnijdt weet ze met haar humor en originele kijk op de zaken de toon luchtig te houden. “Humor is ontzettend belangrijk in mijn leven en dus ook in deze voorstelling. De zaal kan er een boel van opsteken, maar het belangrijkste is dat iedereen een leuke avond heeft”, verzekert ze ons met een grote glimlach.

Meer info: sanne@bureauvandam.nl / 020-2216291

www.marianmudder.

Marian Mudder - Sofa sessies
sofa scene 1
Marian Mudder: Sofasessies - tryout, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Cabaret, Toneel

januari 2018

Jan wo 31 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 14:00 Coco
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan zo 28 11:15 Rond om de Wereld van Muziek
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50, kinderen tot 12 jr. € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan vr 26 20:30 Circustheater Boost: Vita
familievoorstelling Hidden Secrets
Hiddden Secrets
16.-
VN:F [1.9.18_1163]

Jan do 25 20:00 Vele Hemels boven de Zevende
film
Alle Voorstellingen
12Grof TaalgebruikSeks 8.-
VN:F [1.9.18_1163]