Oct vr 06 Leonie Jansen en Erik Vaarzon Morel: Santiago II – Ierse Nachten

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Muziek > Leonie Jansen en Erik Vaarzon Morel: Santiago II – Ierse Nachten

AANVANG 20:30 uur ENTREE 16.50

GENRE:

Met hun gitaren op de rug doorkruisen Eric en Leoni het prachtige Ierland.

Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma Santiago gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.
Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden. Ze gaan op zoek naar de ‘thin places’, plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist.

Eric Vaarzon Morel & Leoni Jansen: Ierse Nachten

Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma Santiago gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black. Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden.

Ze gaan op zoek naar de ‘thin places’, plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt.

En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Sint Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey!

Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!
‘My love, we will hear, I and you, we will hear, The calling afar of the doe and the deer. And the bird in the branches will cry for us clear’  W.B. Yeats.

Leonie Jansen en Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten 5
Leonie Jansen en Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten 3
Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten1
Leonie Jansen - Ierse Nachten
Leonie Jansen en Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten 2
Leonie Jansen en Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten 2


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Muziek

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]