okt di 31 Slurpen in de City

City of Wesopa > Slurpen in de City

GENRE:

Vol verbazing kijken de gasten naar het scherm.

Daar krijgt een jonge Japanner les in het eten van ‘ramen’, de Japanse noedel soep. Zijn leermeester heeft er veertig jaar over gedaan om het nuttigen onder de knie of beter tussen de oren te krijgen. Neem eerst het geheel in je op en toon respect. Waarom tikt u het vlees tegen de rand? Om het vocht er af te krijgen is het even simpele als wijze antwoord. Oosterse wijsheid met een lichte glimlach. Na het bestuderen van de soep, de noedels, groenten, en de lente-ui, volgt het eten zelf. Eerst de noedels en dan de bouillon, dat gebeurt met drie krachtige slurpen, zo leert de meester. Gelach in de zaal.

Even later wordt de ramen in bakjes opgediend door de kundige City brigade. Stokjes erbij en er klinkt zo waar geslurp uit de zaal. Al is het wat onwennig, kwestie van diepgewortelde etiquette.

De scène komt uit Tampopo, een Japanse culinaire western uit 1985. Dat is een van de zeven film fragmenten die zondagavond worden vertoond tijdens de derde editie van film en eten in de City of Wesopa. Een sfeervol aangeklede zaal, lange tafels, schitterend gedekt met scherp gestreken tafelkleden en zilver bestek. De fragmenten worden ingeleid door Weesper Anneke Ammerlaan, deskundige op het gebied van cultuur en eten. Gesmuld wordt er van de gerechten die onze lokale topkok Vity Veltman heeft gemaakt, geïnspireerd door de fragmenten. Zalmforel met granaatappelpit bijvoorbeeld, volgens de Iraanse receptuur van de film Fish Fall in Love. Of kip met rozensaus en eetbare rozenblaadjes bij de Mexicaans film Como Agua para Chocolat. En zo gaat dat vijf gangen lang door. De crew die de 85 gasten bedient heeft ook nog wat toepasselijke acts in petto. Vooraf een echte Belle en het Beest en bij het nagerecht (van Nelis ijssalon) verschijnen Willy Wonka en zij Oempaloempa’s in de zaal. Een van de gasten krijgt een hoofdprijs dankzij de gouden wikkel. Onderhoudende gesprekken in de zaal, vrolijke gezichten met na afloop ovationeel applaus voor al degenen die de avond tot een unieke belevenis maakten. Een heel team is actief in de keuken, bij de inrichting van de zaal, bij de techniek, achter de bar en in de zaal bij de bediening. En daar achter blijkt de praktische samenwerking binnen de Weesper gemeenschap. Tafels en banken zijn door fort Uitermeer beschikbaar gesteld, net als borden en bestek door café Aaltje. Amsterdam of Gooise Meren? We organiseren het gewoon zelf, als het moet slurpend.

tafel 2
tampopo
belle beest
zaal film
keukenbar


Wesopa nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]