Oct zo 22 Cars 3

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Cars 3

AANVANG 14:00 uur ENTREE 5.-

GENRE:

De legendarische Lightning McQueen lijkt verouderd te zijn.

Hij roept daarom de hulp in van een jonge technicus, met haar eigen plan om te winnen, om te bewijzen dat hij nog altijd de beste is!

Cars 3 is vakkundig genoeg gemaakt, kijkt lekker weg en biedt in het voorbijgaan een paar kleurrijke verrassingen. En natuurlijk valt ook dit keer de onderliggende boodschap gemakkelijk te onderschrijven. Toch kan het bliksemsnelle vermaak dat deze film biedt niet tippen aan het emotioneel rijkere werk van deze digitale animatie-studio, immers ook verantwoordelijk voor meesterwerkjes als Up en Inside out.”

“Een voormalige legende die nog één keer wil vlammen dus. Goed, dat is geen erg originele insteek voor een sportfilm, maar na het warrige, onmiddellijk vergeten Cars 2 is het fijn om wat vaste bodem onder de voeten te hebben. (…) Net als recente films van moederbedrijf Disney heeft Cars 3 bovendien feministische trekjes, die de schijnbaar voorspelbare plot van een welkome twist voorzien. Kijk vervolgens naar de sterk verbeterde animatie, tel daar een handvol echt hele goeie grappen bij op en je hebt de ideale familiefilm voor deze zomer.”

“Na een ietwat teleurstellend tweede deel van Pixar’s raceanimatie Cars, ligt Bliksem McQueen in dit derde avontuur weer lekkerder op de weg. (…) Zoals we gewend zijn ziet ook Cars 3 eruit als door een ringetje te halen. Van de roestplekken en droge racevlaktes tot glimmende velgen: alles is prachtig geproduceerd. Maar het verhaal is zo keurig volgens het scenarioboekje geschreven dat gelaagde verrassingen uitblijven – voor de volwassenen onder ons althans.”

Maar Bliksem McQueen, tien jaar geleden de spectaculaire nieuwkomer op het circuit, is inmiddels veteraan. Het is de vraag in welke mate de jonge doelgroep dit centrale gegeven van Cars 3 oppikt, al was het maar omdat het rode autootje er niet ouder of versleten uitziet. Maar hij wordt ineens voortgestuwd door een nieuwe, middels datacalculaties en simulatietechnieken geperfectioneerde generatie racewagens, aangevoerd door de achterbakse racesensatie Jackson Storm.

Na een dramatisch baanongeluk, het bambimoment in de Cars-sage, zal Bliksem zichzelf moeten heruitvinden. Wederom ligt het antwoord in de stoffige woestijn, ver weg van het hypermoderne circuit. Daar scholen Bliksem en zijn nieuwe, vrouwelijke racetrainer Cruz Ramirez zich in de racetechnieken van weleer. Het belang van mentorschap, de minpunten van (technologische) vooruitgang: het is bekend en hier en daar sleets terrein, voor wie de eerdere films zag. Al biedt de opvolgingskwestie wel een originele afloop.

cars3 -1
cars3 -2
cars3 -3
cars3 -4
cars3 -5
cars3 -6
cars3 -7
cars-3-
Cars 3, 5.0 out of 5 based on 1 rating
leeftijd 6+


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Film, Jeugd, leeftijd 6+

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling uitverkocht
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]