Sep zo 24 jeugdfilm: Meester Kikker

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > Angst > jeugdfilm: Meester Kikker

AANVANG 14:00 uur ZAAL OPEN 13:30 UUR ENTREE 5.-

GENRE:

Hun meester komt op een dag de klas in met kroos in zijn haar.

De meester (Jeroen Spitzenberger) is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Zijn kleren zijn nat en gescheurd. ‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie. Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur van Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas.

We beginnen het eerste seizoen van ons gloednieuwe Jeugdfilmhuis met een van de leukste Nederlandse Kinderfilms van het jaar!

Regie Anna van der Heide  – 85 min.
Met Jeroen Spitzenberger, Yenthe Bos, Georgina Verbaan, Paul R. Kooij, Bobby van Vleuten.

‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester (Jeroen Spitzenberger). Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar. Zijn kleren zijn nat en gescheurd. De meester is aangevallen door een ooievaar, zegt hij… Het is het begin van een komisch, maar ook spannend avontuur. Alle leerlingen van basisschool De Ark vinden Meester Frans een toffe peer. Maar zeg ‘kikker’ tegen hem en het gaat helemaal mis, zo ontdekt Sita tijdens haar spreekbeurt. Opeens is Frans’ goede humeur verdwenen, worden zijn vingers dik en schuift voor zijn ogen een groenig vliesje. Gelukkig ziet Sita niet alles.

Je vraagt je af hoe Frans (Jeroen Spitzenberger) zijn dubbelleven al die tijd heeft volgehouden, in dit nostalgische dorpje op het platteland. In elk geval zal hij nu vroeg of laat zijn kikker-comingout beleven. Sita (Yenthe Bos), een nieuwsgierig kind dat gek is op dieren en door haar in het asiel werkende moeder (Georgina Verbaan) te veel aan haar lot wordt overgelaten, wil per se uitvogelen waarom haar meester zo’n moeite heeft met dat verboden woord.

Sita en haar klasgenootjes kunnen niet vaak genoeg ‘kikker’ zeggen, zo leuk pakt regisseur Anna van der Heide (Brammetje Baas) de transformatie-scènes aan. Aanvankelijk weet Frans zich tijdig te beheersen en blijft het bij enkele overtuigende, maar snel afgekapte trucage-shots. Wanneer Frans’ amfibietisering eindelijk volledig plaatsvindt, staan de kinderen in een kringetje om hem heen zodat de allerlaatste fase alsnog onzichtbaar is. Mooi hoe de fantasie op die manier niet wordt kortgeknipt door een overvloed aan effecten.

Niettemin is Meester Kikker een sympathiek geheel, liefdevol vormgegeven en plezierig geacteerd. Een fijne antagonist vindt het verhaal in de nieuwe schooldirecteur Stork: een man met een ziekelijke hang naar tucht én de griezelige trekjes van een ooievaar. Geweldig, hoe acteur Paul R. Kooij dat dier met zijn hele mimiek imiteert, zonder het te overdrijven.

Maar de film moet het vooral hebben van hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger, die zijn personage waar nodig onrust of (fysieke) elasticiteit meegeeft, maar hem vooral mooi laconiek vertolkt: alsof zo’n kikvorsman de normaalste zaak van de wereld is. ‘Ik loop er niet mee te koop, maar ik schaam me er niet voor.’

meester-kikker1
meester_kikker_2
meester_kikker_3
MeesterKikker4
Meester-kikker-5
jeugdfilm: Meester Kikker, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Angstleeftijd 6+


Film

VN:F [1.9.18_1163]
Alle Voorstellingen, Angst, Film, Jeugd, leeftijd 6+

februari 2018

Feb wo 28 14:00 Marianne van Houten: Nijntje op de fiets – extra voorstelling, nog enkele kaarten
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb wo 28 10:30 Nijntje op de Fiets, uitverkocht – wachtlijst
kindervoorstelling
Alle Voorstellingen
leeftijd 2 - 5 jaar 7.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 14:00 Dikkertje Dap
film
Alle Voorstellingen
leeftijd 6+ 5.-
VN:F [1.9.18_1163]

Feb zo 25 11:15 Hanna Shybayeva, piano
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
12.50.-
VN:F [1.9.18_1163]