Jul zo 02 March of the Penguins 2

City of Wesopa > Alle Voorstellingen > Film > March of the Penguins 2

AANVANG 20:00 uur ENTREE 8.-

GENRE:

Een reis met een nog onbekende bestemming. We maken kennis met zijn angsten, twijfels en de uitdagingen waar het dier tijdens de reis mee te maken krijgt. En met zijn sterke instinct, dat hem in staat stelt te overleven.

In March of the Penguins 2 keert regisseur Luc Jacquet terug met een even verbluffend vervolg, en voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s mee naar onherbergzame plekken op Antartica. Ditmaal volgen we een jonge pinguïn die op het punt staat zijn eerste grote reis te maken, vol gevaar en obstakels. Het vervolgverhaal vertelt de lotsbestemming van één pinguïn, wiens krachtige en mysterieuze instincten hem in staat stellen om te overleven.

Elk jaar gaan de pinguïns twintig dagen en nachten op pad om het maatje te vinden waar ze kinderen mee krijgen. Ze komen op plekken die zo koud en zo extreem zijn, dat andere levende wezens het er niet zouden overleven. In dit tweede deel van March of the Penguins volgen we een jonge pinguïn die voor het eerst zo’n reis gaat maken.

Deze Disney-documentaire is geregisseerd door Luc Jacquet. Hij regisseerde ook het eerste deel van March of the Penguins (2005). Met deze film won hij in 2006 de Oscar voor Beste Documentaire. Hiernaast is Jacquet bekend van La glace et le ciel (2015), een documentaire over global warming.

Het is nog steeds een hard gelag op de Zuidpool. Waar het vorige deel verhaalde over de barre tocht die de zwemvogels in polonaise moesten afleggen over het poolijs en de diverse gevaren die ze het hoofd moesten bieden, draait dit vervolg helemaal om het krijgen en opvoeden van nageslacht. Jacquet legt het moment waarop een pinguïnkuiken nog een ei is tot de eerste stapjes op het ijs vast met drones en onderwatercamera’s. Hoe ervaart het jonge dier zijn nieuwe leven en welke gevaren liggen op de loer?

In ons land komt March of the Penguins 2 uit met commentaar verzorgd door Thomas Acda. De acteur, schrijver, cabaretier en zanger moet duidelijk in zijn rol komen, want zijn voice-over is vooral de eerste minuten krampachtig leuk en oplezerig. Gaandeweg groeit Acda als verteller, waarbij hij meer zijn eigen draai aan de verslaggeving en observaties weet te geven.

Jacquet toont ons wederom mooie plaatjes, maar de vraag wat een vervolg nu daadwerkelijk toevoegt doemt dikwijls op. Zo ontstaan er diverse momenten waarop de verveling toeslaat, omdat er simpelweg te weinig gebeurt in het leven van de peuterpinguïn. Dit tweede deel ziet er wederom adembenemend uit en laat ook een evolutie zien in de natuurdocumentaire waar bijvoorbeeld de BBC met hun Planet Earth-reeks flink aan heeft bijgedragen.

marchpenguins2
marchpenguins4
marchpenguins3
marchpenguins1
march-of-the-penguins-5
March-of-the-Penguins6
March of the Penguins 2, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Alle Voorstellingen

VN:F [1.9.18_1163]
Agenda, Alle Voorstellingen, Film