mrt ma 20 Een kopstoot voor heel Weesp

City of Wesopa > Een kopstoot voor heel Weesp

GENRE:

De muziek is springlevend op 18 maart bij het slotfeest van het vierde muziekfilmfestival in de grote zaal van de City of Wesopa. Dezelfde avond dat het overlijden van rock legende Chuck Berry bekend wordt. Een vrolijk gemengd publiek op de dansvloer, met nummers uit de tijd een flink aantal van hen nog niet eens geboren was.mff5

‘Paint it black’, Beat it’ en ‘Lust for life’ scheppen een band tussen de generaties. Grote discoballen aan het plafond en achter de draaitafels zijn de Leuke Jongens Bv druk met vinyl in de weer. Heel innemende barkeepers verzorgen vanuit de zaalbar de lekkerste cocktail die Weesp te bieden heeft. Een unieke combinatie van Wispe wit en Ankerjenever. Deze party vormt de naadloze overgang met het live (compleet geremasterd) concert in het Shea Stadium aan het slot van de Beatles film Eight Days a Week. mff2

Met het vierde filmfestival levert de City een fraai staaltje van zijn kunnen af. Drie dagen lang muziekfilms van uiteenlopende genres, afgewisseld met inleidingen en op twee avonden afgesloten met live muziek. Liefhebbers van diverse muzieksoorten halen hun hart op in de ruimtes die het theater te bieden heeft.mff4

En zo kan het gebeuren dat je opeens ontdekt dat een bekende Weesper middenstander een grote fan van Frank Zappa is. Supersonic met Oasis en ’24 hour party people’ vormen de jaren tachtig-negentig component van deze editie van het festival, dat met Strike a Pose over de dansers die met Madonna het bed deelden zich ook van de serieuze documentaire kant laat zien.

mff3

Deze editie is met uitverkochte voorstellingen van La la Land en Sing ook wat betreft de publieke belangstelling heel succesvol. Blijft een heerlijk gezicht wanneer je kinderen na de film met hun Nelis ijsje in de hand vrolijk huppelend langs de Kom ziet gaan. Zo’n festival kan gewoon in Weesp, dankzij de sponsors, de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers en het enthousiasme van de bezoekers voor hun favoriete muzikanten.mff1

De technicus die tijdens het festival de grote zaal voor zijn rekening nam, is op zondagochtend om 10 uur al weer op zijn post. Intussen poetst de bouwploeg de dansvloer van zaterdagavond en zet de stoelen weer op hun plek. De kindermusical van zondagmiddag moet ook een succes worden. Met de inzet van al deze mensen is er eigenlijk geen cultuurnota nodig, die doen het gewoon. 

Johan de JongBlog/Recensie

maart 2019

mrt zo 31 14:00 Asterix – Het Geheim van de Toverdrank
film
Alle Voorstellingen
6AngstGeweld 6.50.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt zo 31 11:15 Young Masters: Academisten van het Concertgebouworkest
klassieke muziek
Hiddden Secrets
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt za 30 20:30 Javier Guzman: Gùzman – try-out, nog enkele kaarten beschikbaar
kleinkunst
Alle Voorstellingen
19.-
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]

mrt vr 29 19.30 Vechtstede College: Faust into the Wild
Alle Voorstellingen
€ 7,50
VN:F [1.9.18_1163]