feb wo 01 Super vijf minuten

City of Wesopa > Wesopa nieuws > Super vijf minuten

GENRE:

De ramen van de City Uitkijk die anders een fraai uitzicht op de Kom van Weesp bieden zijn voor de gelegenheid verduisterd. Speciaal voor de première van de korte film Anna van Weesper Chris Roest. Bijzonder aan deze film is dat hij slechts vijf minuten duurt. En vooral dat hij in super acht is gemaakt. IMG_6313

Chris vertelt aan presentator Lars Boom dat dit ‘oude’ medium de sfeer van de film bepaalt. Geen HD kwaliteit maar een veel korreliger beeld. Ook de opnametechniek is gelijk anders, omdat de regisseur niet direct kan terugkijken en omdat het materiaal best kostbaar is. Chris vertelt dat van te voren alle shots helemaal zijn uitgekiend met gerekend op twintig minuten opnemen per scene. IMG_6317

De actrice die Anna speelt was gelukkig zo goed dat in een perfecte samenwerking met de filmcrew totaal maar twintig seconden van het geschoten materiaal niet zijn gebruikt. Kom daar eens om bij LaLaland. In twee dagen is de film geschoten en veel bekenden van Chris werkten er enthousiast aan mee. Het resultaat is een spannend verteld verhaal over Anna, die een onverwachte gebeurtenis mee maakt in het huis dat ze net heeft gekocht.IMG_6323

Het talrijke première publiek ontvangt de film met veel applaus. Een tweede vertoning van de gehele film biedt iedereen weer nieuw inzicht. Geanimeerd spreken de aanwezigen, een aantal zelf bij de productie betrokken, na over Anna. Het kan gewoon allemaal op een zondagmiddag in de City Uitkijk, waar de makers centraal staan.Wesopa nieuws