apr wo 01 MFF op 26, 27 en 28 maart was ieders festival

City of Wesopa > MFF op 26, 27 en 28 maart was ieders festival

GENRE:

Jacques (66) verlaat op donderdagavond de City en is nog vol van The Last Waltz, ontroerd bij Neil Youngs Helpless. The Band staat aan het slot van die film over hun afscheidsconcert met een keur aan beroemdheden op een overvol podium. Met Ringo Starr en Ron Wood, op het afkniprandje, vechten Neil Young, idem Diamond, Bob Dylan, Joni Mitchell, Eric Capton vriendelijk om een plekje bij de microfoon. Het volle en aparte geluid van de The Band verrast onze hele zaal, onder de toeschouwers enkele gelukkigen die de film bij de premiere in 1978 zagen. Sjoerd Zegwaard en Henk Noorlander warmden vooraf iedereen op met een  live uitvoering van The Weight en dat nummer wordt ook tijdens de film zelf door de goed bezette zaal meegezongen.

Bo (14) is op vrijdagmiddag in een volle zaal met haar klasgenoten van VWO 3 van het Vechtstede College bij This is It van Michael Jackson. City allrounder Pieter Tammens vertelt de scholieren enthousiast over zijn idool. De meiden en jongens van Dansstudio van Harten laten ook lijfelijk zien hoe the King of Pop hun inspireert.

Kaatje (6) loopt zaterdag in haar blauwe Anna jurk voor het theater langs. “Ik heb wel twee ijsjes gehad”. De meezingversie van Frozen (uitverkocht) die tijdens het Weesper muziek filmfestival werd afgesloten met een (voor sommige kinderen twee) ijsje van Nelis.

Nel (78) geniet op zaterdagmiddag van de film ‘rond de wereld in 50 concerten’ en helemaal van de informatieve en openhartige antwoorden die Concertgebouworkest celliste Julia Tom geeft op de vragen vanuit de zaal. Op veel momenten is het een soort militaire organisatie, met vakkundige professionals die heel hard ernaar streven om samen opgetild te worden door de muziek. Over het leiderschap van hun dirigenten gaat de volgende film: Conducting Mahler.

Jaap-Jan (57) en Eva (24) sprinten na  het slotfeest van zaterdagavond met een in de quiz gewonnen fles Wispe Samsam naar hun trein. Niet alleen lekker gedanst op de clips van Fenno Werkman, maar ook verrast door Skyfield. Drie (echt) jongemannen die met de historische zwart wit beelden van Fenno achter zich, gekleed in zwarte coltruien en met toepasselijk kapsel, meerstemmig de Beatles doen herleven. Een band die ze gezien hun leeftijd zelf onmogelijk live hebben kunnen zien.

Anneke en Laurens stonden ook de hele avond op de dansvloer en beleven op twee achtereenvolgende avonden het originele ‘uit in Weesp’ gevoel.

Door, Dick, Jantine, David en Jeroen kijken zondagochtend vroeg terug op een zeer geslaagde 2e editie van het Muziekfilmfestival, inmiddels al heel professioneel tot MFF omgedoopt. In totaal waren er maar liefst 750 bezoekers uit zeer uiteenlopende leeftijdsgroepen bij de 12 films, omlijst met 12 optredens of inleidingen. De Weesper middenstand en restaurants lieten zien het MFF op handen te dragen en de samenwerking met Wispe hielp de brouwerij  aardig door de voorraden heen. De ongeveer 50 vrijwilligers (projectie, techniek, kaartverkoop, barpersoneel, publieksbegeleiding) van het theater die bij het festival waren betrokken hebben hun allerbeste beentje voorgezet en zorgden voor een prima sfeer die alleen maar in de derde versie kan worden overtroffen.

Bedankt voor drie prachtige dagen, waarin de muziek de City en Weesp even liet zweven.

Johan de Jong

MFF op 26, 27 en 28 maart was ieders festival, 4.7 out of 5 based on 3 ratings


Wesopa nieuws

VN:F [1.9.18_1163]
Blog/Recensie, Wesopa nieuws

februari 2019

feb do 28 20:00 The Wife
film
Alle Voorstellingen
alGrof Taalgebruik 8.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb wo 27 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 14:00 Louis en de Aliens
film jeugd
Alle Voorstellingen
6Geweld 6.50
VN:F [1.9.18_1163]

feb zo 24 11:15 koffieconcert: trio Ellen Valkenburg, Helena Basilova, James Oesi
klassieke muziek
Alle Voorstellingen
13.-, tot 12 jr. € 5,50
VN:F [1.9.18_1163]

feb za 23 20:30 Marjolein van Kooten: Ik zie de Bui al hangen
kleinkunst
Alle Voorstellingen
17.-
VN:F [1.9.18_1163]