okt ma 21 Ieder woord en iedere noot op de juiste plaats

City of Wesopa > Ieder woord en iedere noot op de juiste plaats

GENRE:

Eric Vloeimans

Weesp heeft genoten van Nederlandse topkunst het afgelopen weekend en wist dat te waarderen. Twee keer een uitverkochte zaal, waarbij extra stoelen uitkomst boden voor degenen die al nerveus werden dat ze niet meer naar binnen konden.

Vrijdag een supergeconcentreerde Paulien Cornelisse, die een van de laatste try outs van ‘maar ondertussen’ speelde voordat op dinsdag 29 oktober de première in de Kleine Komedie plaats vindt.
En op zaterdag een van Nederlands beste muzikale exportproducten trompettist Eric Vloeimans, die in de voorstelling Olivers Cinema met twee bandleden van hoog niveau zijn debuut in onze City maakte.
Paulien maakte in een puntgave monoloog enkele dagelijkse vanzelfsprekendheden onzinnig (‘verkeerssituatie gewijzigd’ of de vraag: ‘heeft u het een beetje kunnen vinden?’) en gaf in een moeite door de ideale oplossing voor de vraag naar de zin van het leven. En dat voor 15€. Ieder woord heeft zijn eigen plaats, zelfs de naam van ons dorp. Dat wordt in de serie van 80 voorstellingen, straks Wychen, Nunspeet of Roeselare. Al die plaatsen krijgen de spitting out van Paulien te zien vergezeld van haar diepste zieleroerselen. Een tipje van de sluier: haar fascinatie voor ‘gecombineerde voorzetsels’. Ondertussen.
Bij Eric Vloeimans valt iedere noot met ogenschijnlijk speels gemak op de juiste plaats en vaak valt die noot ook nog eens samen met virtuoos spel van de Belgische  accordeonist Tuur Florizoone en de Duitse cellist Jorg Brinkmann. De zaal genoot van het lucht- en trommelwerk dat de jonge Belg uit zijn klankkast haalde, ondertussen vergezeld van accoorden die nu eens jazzy of salsa en dan weer als in een Frans chanson klonken. De cellist kon hier ook wat van, met en zonder strijkstok leek zijn instrument wel een toverdoos. ‘Op de juiste plaats’ dat wil dan weer niet zeggen dat we allemaal gladde harmonieën hoorden, integendeel, net als bij Paulien schuurde het geregeld. Je gaat even op en neer op je stoel, het kriebelt en is ongemakkelijk, in het besef dat je iets belangrijks meemaakt. Gewoon ondertussen.

Johan de Jong

Ieder woord en iedere noot op de juiste plaats, 4.0 out of 5 based on 5 ratings


VN:F [1.9.18_1163]
Blog/Recensie

oktober 2018

okt wo 31 20.30 Cityquiz
Cityquiz
Alle Voorstellingen
20.- per team
VN:F [1.9.18_1163]

okt zo 28 14:00 Janneman Robinson en Poeh
familievoorstelling film
Alle Voorstellingen
6 6.-
VN:F [1.9.18_1163]

okt zo 28 11:15 koffieconcert: James Oesi cellosuites Bach contrabas
klassieke muziek
Hiddden Secrets
12.50, kinderen tot 12 jaar € 5,-
VN:F [1.9.18_1163]

okt vr 26 20:00 film
film
Nieuws
8.-
VN:F [1.9.18_1163]

okt vr 26 20:30 Loek Peters: Ma
drama
Nieuws
21.50.-
VN:F [1.9.18_1163]